De Nederlandse zuivelsector loopt wereldwijd al jaren voorop in ontwikkelingen en staat bekend om zijn ondernemerschap, innovatie en internationale oriëntatie. Met de aanwezige mondiale zuiveltop hoopt het IDF een dialoog te faciliteren tussen verschillende belanghebbenden uit de wereldzuivelsector en daarbuiten over hoe zuivel duurzaam kan bijdragen aan het voeden van 9 miljard mensen.

Onderwerpen
In het programma worden uiteenlopende onderwerpen aangesneden: economie, voeding, duurzaamheid, voedselveiligheid, boeren en landbouw, zuivel ontwikkeling, techniek, standaarden, marketing en communicatie.

Sprekers
Er zullen meer dan 100 internationale sprekers uit alle hoeken van de zuivelsector zijn. Zo zal Anne Mullen, director of nutrition at the dairy council van Groot-Brittannië spreken, maar ook Sybren Attema, chairman van FrieslandFoods en Gerda Verburg, oud-minister van landbouw, natuur en voedselkwaliteit. Op de website zijn alle sprekers, inclusief biografie, te vinden.

Programma
Het programma bestaat uit algemene lezingen met betrekking tot het thema 'Dare to Dairy', keuzelezingen over vele uiteenlopende onderwerpen en technische uitstapjes. Op woensdag is er ook een galadiner georganiseerd.

Op de website staat een blokkenschema van het volledige programma.

Registratie en kosten
Aanmelden voor de World Dairy Summit kan via de website en ook een compleet overzicht van de kosten is online te vinden.

Tickets kosten online €1095,- en studenten betalen €275,-.
Het is ook mogelijk om kaarten voor 1 dag te kopen voor €495,- (studenten €175,-).
Groepskorting is mogelijk, de 10e persoon is dan gratis. Neem voor de groepskorting contact op via idfwds2016@mci-group.com.

De World Dairy Summit valt ook onder het programma van de Dutch Agri Food Week.
Dit artikel afdrukken