Bier is de populairste alcoholhoudende drank in Nederland. Het lijkt zo gewoon, dat we bijna vergeten hoe bijzonder het is. Wist je dat er in Nederland meer dan 300 verschillende brouwerijen bestaan, die samen vele honderden verschillende bieren brouwen?

Hoog tijd dus om het Nederlandse bier in het zonnetje te plaatsen. We doen dit met de ‘Week van het Nederlands Bier’. Tijdens deze week kun je in heel Nederland kennismaken met de verrassende veelheid aan smaken in Nederlands bier, brouwers ontmoeten en ontdekken hoe hij of zij het bier brouwt uit natuurlijke grondstoffen mout, hop, water en gist.

Activiteiten
De vijfde Week van het Nederlandse Bier wordt geopend met een in het oog springend en spraakmakend landelijk festival op 19, 20 en 21 mei 2016 in de Grote Kerk in Den Haag. Bezoekers kunnen meer dan 150 soorten Nederlandse bieren proeven.

Aansluitend vinden in heel Nederland bieractiviteiten plaats, zoals de Nederlandse Brouwerijdagen op 28 & 29 mei 2016, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. Kom bier proeven bij meer dan honderd slijterijen en meer dan vijftig cafés!

Kijk voor meer info en alle verschillende activiteiten bij jou in de buurt op de website. Tickets voor het Bierproeffestival zijn online te bestellen.

Aanmelden
Horecagelegenheden, brouwerijen, slijterijen of retail die iets willen doen tijdens de Week van het Nederlandse Bier 2016 kunnen hun activiteit eenvoudig aanmelden via de website.

Fotocredits: 'Nederlands Bierproeffestival Den Haag', Week van het Nederlandse Bier‎ via Facebook
Dit artikel afdrukken