Nederland kent inmiddels ongeveer 250 kleine en grote brouwerijen, die zeer uiteenlopende bieren brouwen. Het doel van de Week van het Nederlandse bier is de consument te laten genieten van het Nederlandse bier. Iedereen kan komen kennismaken met de rijkdom van de Nederlandse biercultuur. Naast het grote landelijke festival zijn er ook veel regionale en lokale activiteiten.

Openingsfestival
Van donderdag 28 mei tot en met zaterdag 30 mei vindt het Nederlands Bierproeffestival plaats in de Grote Kerk in Den Haag. Dit festival is de openingsactiviteit van de Week van het Nederlandse Bier 2015. In de Grote Kerk is een recordaantal van 40 brouwerijen aanwezig om de bezoekers te laten proeven en genieten van meer dan 150 biersoorten. Daarnaast zijn er uiteenlopende masterclasses gegeven door ervaren bierkenners.

Op zaterdag 30 mei vindt de landelijke finale Blind Bier Proeven plaats.

Meer informatie over het programma, een overzicht van de deelnemende brouwerijen en het kopen van entreetickets vind je op de website.

Regionale en lokale activiteiten
Door het hele land zijn er verschillende activiteiten. Kom bierbrouwen in café Samson in Nijmegen. Of vaar mee met de biervaart van Delft naar historisch Delfshaven en weer terug. Ook zijn er veel bier- of bier en spijsproeverijen in diverse steden.

Op 6 en 7 juni openen ongeveer 100 brouwerijen hun deuren voor het publiek. Dit is de kans om eens een brouwerij van binnen te bekijken en het brouwproces te aanschouwen.
Een volledig overzicht van alle activiteiten vind je hier.

WeekNLBier app
Met behulp van de WeekNLBier app kun je alle bieren opzoeken die tijdens het Bierproeffestival worden gepresenteerd. De bieren die je tijdens het festival proeft, kan je via de app ranken. Ook alle activiteiten die tijdens de Week van het Nederlandse Bier plaatsvinden staan in de app.

In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&Co, Bierburo en Birdy Publishing / Bier! magazine.


Fotocredits: Week van het Nederlandse Bier
Dit artikel afdrukken