In 2016 is het alweer de 10e editie van Week van de Smaak met activiteiten door het hele land, lekker eten uit je (eigen) achtertuin en veel verse groente van het seizoen.

Eten uit je (eigen) achtertuin
Het aanbod van verse groenten, fruit en peulvruchten is misschien wel het rijkst aan het begin van de herfst; precies de periode waarin de Week van de Smaak valt! Dit jaar staat de Week van de Smaak in het teken van ‘Eten uit je (eigen) achtertuin’. Het eten kan uit je eigen tuin komen of uit je eigen omgeving, direct van de boer of producent. Behalve groente en fruit passen ook peulvruchten en dierlijke producten van de boer in de buurt goed in het thema. Met peulvruchten sluit je zelfs nog eens aan bij het door de VN uitgeroepen internationale Jaar van de Boon. Het thema nodigt uit tot samenwerking tussen lokale producenten, consumenten en verwerkers en daagt je uit om zoveel mogelijk vers uit het seizoen te koken. De rest kun je zelf invullen!

Programma
De eerste activiteiten van week van de smaak zijn al bekend! Ga bijvoorbeeld stoofpeertjes plukken in Ruinerwold of kom het verleden proeven in het speciale Smaakmuseum in Odijk. In Heemskerk kan je genieten van een volledig 3-gangen diner met streekproducten in het ‘Lestaurant’ van het Kennemercollege en in Bunschoten is er een boerenmarkt met onder andere lekkernijen en kunst.

Voor specifieke data, entreegelden, en het volledige programma kun je terecht op de website en de Facebook pagina van week van de smaak.
Dit artikel afdrukken