Workshop worst maken (ook voor gevorderden)
Tijdens deze workshop leer je allereerst de theorie van het maken van verse en droge worst. Vervolgens breng je het geleerde in de praktijk met het bereiden van een aantal verse worstvarianten, die je uiteraard mag opeten. Deze workshop vindt plaats op de locatie in Amsterdam voor €65 per persoon. Opgeven kan alleen of in groepen. Deze workshop kan ook bij je thuis plaatsvinden.
Sinds kort is er ook de variant voor gevorderden. Je leert de allerfijnste kneepjes en je gaat verder met bloedworst, leverworst en kookworst.
Data: Alle data al gepasseerd.

Workshop droge worst maken
Verse worst maken is leuk, maar de ware uitdaging van het worstmakersvak is het creëren van je eigen droge worst. Tijdens deze workshop leer je alles over het fermenteren van worst: bacteriën en schimmels, starterculturen en entworsten, pH, temperatuur en luchtvochtigheid. Je maakt verschillende worsten, die je vervolgens mee naar huis neemt om daar in enkele weken te fermenteren en te drogen. Deze workshop is €72,50 per persoon.
Data: Woensdagavond vanaf 18:00 uur: 23 december.

Kop tot staart-workshops
Deze workshop neemt een hele dag in het weekend in beslag. Je leert er alles over het varken: zijn leven, zijn sterven, zijn smakelijke onderdelen en natuurlijk de bereiding daarvan. Je krijgt een rondleiding op de boerderij van Beemsterlant’s varken. Na de lunch demonstreert een chefslager hoe je een varken uitbeent. Vervolgens ga je met deze delen aan de slag, bijvoorbeeld het maken van worst en paté. Tot slot eet je de bereide lekkernijen op. Deze hele dag vol smakelijk en leerzaam varkensvertier kost €125 per persoon.
Data: Vanaf 12:00 uur: zaterdag 19 december.

Workshop fermenteren
In deze workshop ga je zelf aan de slag met de melkzuurfermentatie van groenten, met schimmel-, gist- en zelfs de illustere alkalische fermentatie. Deze workshop kan ook bij je thuis plaatsvinden. Kosten: €75 per persoon.
Data: alle data geweest.

Wateetons Wilde Weekend in Zweden
Na een succesvol eerste weekend organiseert meneer ook in 2015 een aantal Wilde Weekenden in Zweden (inmiddels geweest). Je gaat onder andere vissen, elandworst maken, knutselen, uitbenen, vlees en vis roken, wandelen, wildplukken, brood bakken, schieten, fikkie stoken, kanoën, whiskey drinken en nog veel meer. Je verblijft in Edsleskogs Wärdshus, de prachtig aan een meer gelegen en door bossen omgeven herberg van Johan Postma, met wie meneer dit weekend organiseert. Meer informatie op de website.

Praktische informatie
Adres: Boergondineren, Liergouw 78, 1028 BV Ransdorp (Amsterdam).

Aanmelden voor de workshops kan via meneer@wateetons.com (bij voorkeur) of 06 81255054 (eventueel).
Kijk voor meer informatie op de website.

Fotocredits: Wateetons
Dit artikel afdrukken