image

Kochten de vrouwen ook al de wijn in, nu blijkt ook nog dat ze betrokken eters zijn. Is deze studie net zo voorspelbaar als de het wijnonderzoek van delhaize dat hier gisteren voorbijkwam?

Vrouwen zijn vooral `betrokken eters` die vinden dat hun voedsel milieuvriendelijk en eerlijk geproduceerd moet worden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Wageningen in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit. In het onderzoek werd gekeken naar de voorkeur voor voedsel en media van mensen. De onderzoekers delen hun proefpersonen in vier groepen in: betrokken, gemakzuchtig, behouden en avontuurlijk. Vooral de betrokken eters vinden milieuvriendelijk, eerlijk en gezond voedsel belangrijk. Ze zien eten als een manier om met stress om te gaan, lezen vaak vrouwenbladen en kijken graag naar talkshows. Dit zijn meestal vrouwen.

Verder constateren de onderzoekers dat er een discrepantie bestaat tussen wat mensen zeggen en wat mensen doen. Zo staat in het rapport: `Mensen geven vaak te kennen dat gezondheid boven alles gaat. Maar tegelijkertijd is te constateren dat slechts een fractie van de bevolking de aanbevolen dagelijkse consumptie van twee ons groente en twee stuks fruit haalt`.


bron: MKB met dank aan de Telegraaf

Dit artikel afdrukken