Kooklessen moeten weer terugkeren op scholen. Dat zegt het Voedingscentrum. De organisatie wil dat scholen leerlingen leren hoe ze gezond en lekker kunnen koken.
Dat meldt De Telegraaf. ‘Vroeger leerden veel vrouwen koken op de huishoudschool, maar tegenwoordig moet iedereen het zelf maar uitzoeken. Daardoor ontbreekt bij veel mensen de kennis om voedsel echt goed te bereiden’ , aldus Broudewijn Breedveld van het Voedingscentrum in de ochtendkrant.
De kooklessen moeten ervoor zorgen dat problemen met overgewicht worden voorkomen. Breedveld vindt het wenselijk dat jongeren op school leren hoe ze groente moeten koken. Hij wijst erop dat groente gekookt moet worden in een pan met slechts een klein laagje water.
bron: telegraaf
Dit artikel afdrukken
Dat meldt De Telegraaf. ‘Vroeger leerden veel vrouwen koken op de huishoudschool, maar tegenwoordig moet iedereen het zelf maar uitzoeken. Daardoor ontbreekt bij veel mensen de kennis om voedsel echt goed te bereiden’ , aldus Broudewijn Breedveld van het Voedingscentrum in de ochtendkrant.
De kooklessen moeten ervoor zorgen dat problemen met overgewicht worden voorkomen. Breedveld vindt het wenselijk dat jongeren op school leren hoe ze groente moeten koken. Hij wijst erop dat groente gekookt moet worden in een pan met slechts een klein laagje water.
bron: telegraaf
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Kooklessen op school met groenten die uit de school groentetuin komen. Die de kinderen zelf met veel liefde water hebben gegeven en hebben zien groeien. Dat lijkt me een super ontwikkeling. Bij mijn kinderen werkt het in ieder geval wel.
Ik had twee van mijn kinderen ook opgegeven voor kooklessen en wat leerden ze daar? O.a. een broodpizza maken. Witbrood met plakjes tomaat en kaas. Lekker makkelijk en lekker snel. En ik maar hopen dat ze zouden leren om zelf van bloem een heerlijke bodem te maken (en dan hoeft het voor mij echt geen volkorenmeel te zijn). Helaas, dat was kennelijk te veel moeite. (kinderen in de leesftijd van 10-13 jaar)
Wouter, 3-minuten keert binnenkort weder. Professioneel vormgegeven ism Kookpunt en It's Art in Rotterdam.
Nee, een gastronomische voorlichting, dan krijg je eerst overloos overleg over wat dat dan in zou moeten houden.... :-)
Ik zag op TV hoe Jamie Oliver kinderen overhaalde om zelf wat eten te maken, eten dat ze normaal gesproken niet lusten en niet zouden eten. Je kon duidelijk zien dat een aantal kinderen er toch lol in had om wat klaar te maken en dan te proeven. Dat waren dan natuurlijk lagere school-kinderen, je kunt dan nog wat makkelijker gebruik maken van hun natuurlijke nieuwsgierigheid en hun verlangen om gedrag van volwassenen te kopiëren. Misschien moet je daar dan ook maar gewoon beginnen, en dan op het voortgezet onderwijs 'op herhaling'.
@ Eric, Gastronomische voorlichting?
@ Dick, met het waterkooklinkje bedoel ik dat het allemaal zo moeilijk niet is. Je gooit groente in kokend water en het wordt gekookte groente. Wanneer komt er trouwens weer een 3-minutenfilmpje? Zet zoiets een jaar vlak voor Lingo en iedereen gaat koken.
Mits de motivatie er is. Maar ik ben bang dat die motivatie er niet vanzelf komt. Onbekend maakt immers onbemind. Er zal toch minimaal een uitgebreide kennismaking nodig zijn om een begin van motivatie te kweken.