Vorig jaar bezochten meer dan 3.000 foodies het Viva Las Vega's-festival in Amsterdam. Nu is Nijmegen aan de beurt: op zondag 26 april vindt daar voor de eerste keer een Viva Las Vega's Food Festival plaats. Met ruim 25 kraampjes - met onder meer veganistische hapjes, drinken en kleding van natuurlijk materiaal - kun je de veganistische levensstijl ervaren in het Honigcomplex.

Daarnaast zijn er verschillende workshops, lezingen en activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen.

Vegan is een lifestyle
Het festival biedt een gevarieerd programma voor zowel vega’s als (beginnende) flexitariërs. Doe mee met de vegan kookworkshop van NoviaVerde, de raw food demonstratie van Crudo of een heerlijk ontspannende yogales van Yoga Kula. Luister naar lezingen van Lisette Kreischer (van het boek Plant Power), Veerle Vrindts of Mark Kulsdom van de vermaarde Dutch Weed Burger. Er zijn films te zien en voor kinderen vanaf 4 zijn er activiteiten zoals bonbons maken van rauwe chocolade. Of kom gezellig genieten van live muziek onder het genot van een vegan hapje en drankje.

Kijk voor meer informatie over de programmaonderdelen op de website.

De toegang van het festival is gratis. Voor de workshops en lezingen betaal je wel entree. Tickets voor de lezingen en workshops zijn verkrijgbaar via de website.

Locatie: Brebl, Honigcomplex, Waalbandijk 14e-14f, Nijmegen

Kun je niet de 26e april? Niet getreurd, op zaterdag 27 juni is het festival in Amsterdam.

Fotocredits: Viva Las Vega’s
Dit artikel afdrukken