imageVertrouwen we vis meer dan vlees?

Nederlanders zijn steeds gekker op vis. De visverkopen namen in het eerste kwartaal met 5 procent toe ten opzichte van de eerste drie maanden van 2007.

Zowel het volume als de bestedingen groeiden met dit percentage. Dat blijkt uit cijfers van GfK Panelservices over de huishoudelijke consumptie van vis. Belangrijk voor de vergelijking is dat Pasen dit jaar in het eerste kwartaal viel en vorig jaar niet. Rond Pasen wordt over het algemeen vrij veel vis gegeten. GfK verzamelde de gegevens in opdracht van het Productschap Vis.
Vers wint van diepvries
Verse vis is in het eerste kwartaal van 2008 met zeven procent in bestedingen en twaalf procent in volume gegroeid. Voor diepvriesproducten is de markt op absoluut niveau nagenoeg stabiel gebleven. De markt van conserven steeg op absoluut niveau met elf procent qua bestedingen en drie procent qua volume.

Slakken razendsnel duurder
De Franse delicatesse escargot dreigt in rap tempo duurder te worden. De economische groei in Oost- en Midden-Europa stuwen de prijs van de slakken, bericht Z24. Door economische vooruitgang in landen als Polen en Bulgarije hebben weinig mensen meer zin in het zware werk van slakkenvanger, zo meldt de BBC. Maar om hun werknemers te behouden, moeten de bedrijven die de slakken kopen de salarissen verhogen. Dit betekent dat ook de slakkenprijzen stijgen.


bron:distrifood
Dit artikel afdrukken