Het aantal zelfstandige slagers is tussen 2004 en 2007 met 14% afgenomen. En dat is opmerkelijk, omdat in de meeste sectoren het aantal ambachtelijke bedrijven na een jarenlange daling weer aan het toenemen is. Dat blijkt uit cijfers van het Hoofdbedrijfschap Ambachten. De slagersorganisatie KNS vraagt zich af of er ook voor de ambachtelijke slagers een kentering aan zit te komen.
Wim Hooijmans, hoofd marketing en communicatie bij het Hoofdbedrijfschap Ambachten, denkt dat het aantal ambachtelijke bedrijven vooral is toegenomen omdat 'kwaliteit weer op prijs wordt gesteld en de consument bereid is daarvoor te betalen'. Dat kan natuurlijk net zo goed voor de ambachtelijke slager gelden, stelt de KNS.



bron: Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie met dank aan food holland

Dat bericht agripress.be Hoe komt het nou dat andere speciaalzaken het beter doen dan slagers? Ik heb er een simpele verklaring voor. De supermarkten verkopen biefstuk en karbonades en ... de slager ook. De zuivelspeciaalzaak verkoopt Boeren Beemster en Jan Dirk van de Voort. De supermarkt niet. De groentenspeciaalzaak verkoopt verschillende soorten radijzen, ronde en lange courgettes, lange en korte komkommers en de supermarkt niet. Heb ik gelijk?
Dit artikel afdrukken