imageVinden foodloglezers de thee op hun werk ook niet om over naar huis te schrijven?

Meer dan 50 procent van werkend Nederland vindt variatie in thee op het werk belangrijk. Toch voorziet niet iedere werkgever zijn werknemers hier voldoende in, want ruim 1 op de 3 werkende Nederlanders neemt de eigen thee mee naar het werk. Zij missen dan vooral vruchtenthee, Groene thee en seizoensthee.

Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Motivaction in opdracht van Pickwick onder 520 werkende Nederlanders.
Daarnaast is onderzocht welke theevarianten de Nederlander drinkt tijdens typische momenten op het werk. Zo blijkt dat 1 op de 5 Nederlanders tijdens het wegwerken van de dagelijkse volle mailbox het liefst Groene thee drinkt en dat Earl Grey bij uitstek de vergaderthee is. Voor het roddelmoment met collega's en om de stemming te verbeteren wordt de Rooibos thee uit de kast getrokken. Opvallend is het dat vrouwen die verliefd zijn op een collega Sterrenmunt drinken, verliefde mannen kiezen voor Earl Grey thee.

Andere interessante onderzoeksresultaten zijn:
• 62% van Nederland heeft nog steeds een officieel gezamenlijk koffie- / theemoment op het werk.
• Met het huidige aanbod op het werk wordt het meest Earl Grey en Rooibos thee gedronken. Vruchtenthee, Groene thee en seizoensthee wordt het meest gemist door de werkende Nederlander in het huidige aanbod op het werk.
• Leraren missen met name vruchtenthee op het werk en werknemers in de gezondheidszorg Rooibos thee.
• Thee wordt op het werk met name gedronken als opkikker in de middag (64%) en bij het roddelmoment met collega's (56%).

De Pickwick Theedispenser
Om werknemers tegemoet te komen in hun behoefte aan variatie in thee tijdens de vergaderingen, bij de volle e-mail box of tijdens het roddelmoment met collega's, is er nu voor de werkgever de Pickwick Theedispenser. De Pickwick Theedispenser bevat uitneembare cassettes met een opslagcapaciteit van 240 theezakjes met hierin de acht populairste Pickwick theevarianten: Earl Grey Tea Blend, English Tea Blend, Forest- fruit, Lemon, Green tea original lemon, Rooibos original spices, Sterrenmunt en Zoethout.

Dit artikel afdrukken