imageBijna de helft van de jongeren heeft thuis snoepregels. Dat blijkt maandag uit een onderzoek door JuniorSenior Research, een communicatiebureau gespecialiseerd in jongeren.
Het onderzoek, via internet gehouden onder 725 jongeren van negen tot en met 21 jaar, toont aan dat 52 procent van de jongeren zijn opgevoed met snoepregels. Ze eten vaker fruit, doen meer aan sport en scheppen bij het avondeten ook groente op. Daarbij hanteren ouders snoepregels als 'eerst fruit, dan pas snoep'. Overgewicht
48 Procent van de jongeren mag zelf bepalen wat en wanneer zij snoepen. Van de onderzochte groep vindt 40 procent zichzelf te dik of een beetje te dik. Bij de meisjes is dit percentage hoger: 55 procent. Veel jongeren geven aan dat zij wel minder willen snoepen, maar dat dit niet lukt.

Invloed ouders
Wat betreft de voorlichting rond het snoepen, blijkt dat ouders hier grote invloed op kunnen uitoefenen. Veel jongeren (67 procent) geven aan naar hun ouders te luisteren. Daarnaast leert 60 procent van de kinderen ook veel over gezond eten van televisie.

bron: ANP
Dit artikel afdrukken