Vorig jaar is landgoed Op Hodenpijl gestart met de serie Van Hollandse Bodem. Vanuit het thema Voeding & Biodiversiteit werden in zes avonden zes onderwerpen gepresenteerd. Eén succesverhaal uit deze reeks, is het verhaal van de Bij. In de vorm van de uitwerking van het initiatief Honey Highway, een blijvend paradijs voor bijen in de berm. Op 7 november is langs de A4 de Honey Highway gerealiseerd. En daarmee is het thema van 2016 de Bij en het in leven houden van de Bij; over stuifmeel, voeding en biologisch dynamische landbouw.

De avonden worden georganiseerd door Op Hodenpijl en zijn een initiatief van Deborah Post, de initiatiefneemster van de Honey Highway.

Programma

27 april: Bijendiner 9de editie
Met een rondleiding door onze imkers langs de bijenvolken in de BIJenfarm. Met beelden over de opening van A4 Honey Highway eind 2015. Met een initiatief voor de bijen uit Brabant dat lat zien dat het werkt. Met als gast o.a. Jos Willemse, BD-imker (ODIN) over de bijen in de BIJenfarm.

25 mei: Buiten
29 juni: Zomerdiner

Info
De entree voor de lezingen is €15,00 inclusief een glas wijn, bier of sap.
Voorafgaand een diner bereid van biologische groenten en vlees afkomstig van de Levende Buitenplaats en uit de regio. Prijs inclusief menu, drankje & entree: € 40,-.
Aanvang lezing: 20.00 uur, aanvang diner: 18.00 uur.
Kaarten kun je reserveren op de website.

Restaurant Op Hodenpijl is gelegen aan de Rijksstraatweg 20-22 te Schipluiden.

Video van de eerste avond, 27 januari:

Op Hodenpijl : Van eigen bodem from Harald Kerres on Vimeo.



Fotocredits: Op Hodenpijl via Facebook
Dit artikel afdrukken