Carel Bagijn en Udo Buys vermelden vandaag op hun culisite actie en reactie op het wateronderzoek van de Consumentenbond. Kraanwater blijkt net zo goed als mineraalwater. Dat gerucht ging natuurlijk al lang. Toch zijn er nog steeds restaurants die hardnekkig weigeren 'eau de ville' te schenken. Soms 'omdat ze dat niet hebben' (je vraagt je af hoe ze dan afwassen ...) en soms omdat dat onder hun stand en kwaliteitsnormen zou zijn. Omdat dat argument niet langer vol te houden is, kun je wellus/nietus discussies met je gasten maar beter vermijden, zeker in deze bange horeca-tijden.

Vandaar dus de creatieve oplossing die Bagijn en Buys signaleren: "Culisite trof onlangs een eetcafé, waarvan de eigenaar de discussie bij voorbaat uit de weg ging door op de kaart te melden dat voor het gebruik van karaf en glazen € 1,50 in rekening zou worden gebracht.
Zou de nog immer pinnige Nederlander dat pikken? Of gaat de horeca gewoon uitleggen dat er ook een andere oplossing is, nl. de marge gewoon in het eten stoppen?
Dit artikel afdrukken