Cécile Janssen
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Het is de derde keer dat Le Chef de ranglijst 'Les 100 Chefs' opstelt. De Fransman Alain Passard, van het Parijse driesterrenrestaurant L'Arpège, verzamelde de meeste punten. Passard is beroemd vanwege de centrale rol die hij groenten in zijn keuken laat spelen.

Frankrijk, Japan, VS
Op de tweede plaats staat de Spaanse chef Martin Berasategui van het gelijknamige 3-sterrenrestaurant in Spaans Baskenland. Hij wordt gevolgd door Pierre Gagnaire en Michel Bras, beide Franse driesterrenchefs die in respectievelijk 2015 en 2016 deze ranglijst aanvoerden. Overigens is 36% van het klassement van 'Les 100 Chefs' Frans, staan er 13 Japanse chefs op, 9 Amerikaanse en 4 Belgische (waaronder de Nederlander Sergio Herman met The Jane in Antwerpen, schrijft De Standaard).

Nieuwkomer De Librije
Dit jaar staat Jonnie Boer als nieuwkomer op de 7e plaats in de top-10. Hij behoort met De Librije tot het selecte gezelschap dat 'het beste de waarden van het vak uitdraagt, een keuken creëert waar je niet omheen kunt en bij wie je gegeten móet hebben'.

De top-10 ziet er als volgt uit:
1. Alain Passard, L’Arpège in Parijs (Frankrijk)
2. Martin Berasategui, Restaurant Martin Berasategui in Lasarte Oria (Spanje)
3. Pierre Gagnaire, Restaurant Pierre Gagnaire in Parijs (Frankrijk)
4. Michel Bras, Le Suquet in Laguiole (Frankrijk)
5. Seiji Yamamoto, Nihonryori Ryugin in Tokio (Japan)
6. Éric Frechon, Épicure in Parijs (Frankrijk)
7. Jonnie Boer, De Librije in Zwolle (Nederland)
8. Rene Redzepi, Noma in Kopenhagen (Denemarken)
9. Emmanuel Renaut, Flocons de Sel in Megève (Frankrijk)
10. Joan Roca, El Celler de Can Roca in Girona (Spanje)

De volledige lijst van '100 Chefs' is hier te vinden.
Dit artikel afdrukken