Bij welke twee- en driesterrenkoks ter wereld wil je zelf een keer gaan eten? Die vraag legde het Franse culinaire vakblad Le Chef voor aan de 534 sterrenkoks in de hele wereld.
Het is de derde keer dat Le Chef de ranglijst 'Les 100 Chefs' opstelt. De Fransman Alain Passard, van het Parijse driesterrenrestaurant L'Arpège, verzamelde de meeste punten. Passard is beroemd vanwege de centrale rol die hij groenten in zijn keuken laat spelen.
Frankrijk, Japan, VS
Op de tweede plaats staat de Spaanse chef Martin Berasategui van het gelijknamige 3-sterrenrestaurant in Spaans Baskenland. Hij wordt gevolgd door Pierre Gagnaire en Michel Bras, beide Franse driesterrenchefs die in respectievelijk 2015 en 2016 deze ranglijst aanvoerden. Overigens is 36% van het klassement van 'Les 100 Chefs' Frans, staan er 13 Japanse chefs op, 9 Amerikaanse en 4 Belgische (waaronder de Nederlander Sergio Herman met The Jane in Antwerpen, schrijft De Standaard).
Nieuwkomer De Librije
Dit jaar staat Jonnie Boer als nieuwkomer op de 7e plaats in de top-10. Hij behoort met De Librije tot het selecte gezelschap dat 'het beste de waarden van het vak uitdraagt, een keuken creëert waar je niet omheen kunt en bij wie je gegeten móet hebben'.
De top-10 ziet er als volgt uit:
1. Alain Passard, L’Arpège in Parijs (Frankrijk)
2. Martin Berasategui, Restaurant Martin Berasategui in Lasarte Oria (Spanje)
3. Pierre Gagnaire, Restaurant Pierre Gagnaire in Parijs (Frankrijk)
4. Michel Bras, Le Suquet in Laguiole (Frankrijk)
5. Seiji Yamamoto, Nihonryori Ryugin in Tokio (Japan)
6. Éric Frechon, Épicure in Parijs (Frankrijk)
7. Jonnie Boer, De Librije in Zwolle (Nederland)
8. Rene Redzepi, Noma in Kopenhagen (Denemarken)
9. Emmanuel Renaut, Flocons de Sel in Megève (Frankrijk)
10. Joan Roca, El Celler de Can Roca in Girona (Spanje)
De volledige lijst van '100 Chefs' is hier te vinden.
Dit artikel afdrukken
Frankrijk, Japan, VS
Op de tweede plaats staat de Spaanse chef Martin Berasategui van het gelijknamige 3-sterrenrestaurant in Spaans Baskenland. Hij wordt gevolgd door Pierre Gagnaire en Michel Bras, beide Franse driesterrenchefs die in respectievelijk 2015 en 2016 deze ranglijst aanvoerden. Overigens is 36% van het klassement van 'Les 100 Chefs' Frans, staan er 13 Japanse chefs op, 9 Amerikaanse en 4 Belgische (waaronder de Nederlander Sergio Herman met The Jane in Antwerpen, schrijft De Standaard).
Nieuwkomer De Librije
Dit jaar staat Jonnie Boer als nieuwkomer op de 7e plaats in de top-10. Hij behoort met De Librije tot het selecte gezelschap dat 'het beste de waarden van het vak uitdraagt, een keuken creëert waar je niet omheen kunt en bij wie je gegeten móet hebben'.
De top-10 ziet er als volgt uit:
1. Alain Passard, L’Arpège in Parijs (Frankrijk)
2. Martin Berasategui, Restaurant Martin Berasategui in Lasarte Oria (Spanje)
3. Pierre Gagnaire, Restaurant Pierre Gagnaire in Parijs (Frankrijk)
4. Michel Bras, Le Suquet in Laguiole (Frankrijk)
5. Seiji Yamamoto, Nihonryori Ryugin in Tokio (Japan)
6. Éric Frechon, Épicure in Parijs (Frankrijk)
7. Jonnie Boer, De Librije in Zwolle (Nederland)
8. Rene Redzepi, Noma in Kopenhagen (Denemarken)
9. Emmanuel Renaut, Flocons de Sel in Megève (Frankrijk)
10. Joan Roca, El Celler de Can Roca in Girona (Spanje)
De volledige lijst van '100 Chefs' is hier te vinden.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik doe iets raars, pardon, het hoort niet helemaal, of helemaal niet in deze draad. Maar ik wil het kwijt. Uniek ook, journalistiek gezien. Ik geef alvast commentaar op nieuws dat Foodlog vast nog wel publiceert. Dus eerst mijn mening, morgen mogelijk het bericht.
Volgens Het Parool is in Amsterdam een eethuis failliet. Waarom? Omdat het, weer volgens Het Parool, de huurprijs niet meer kan opbrengen. Welke huur dan? 25 duizend euro. Per wat?
Per maand! Dat is drie ton per jaar. Dat kan ik niet geloven.
Maar wat ik wel geloof, zeker weet, is dat wij, argeloze burgers veel moeten meebetalen aan oneigenlijke kosten. Dure locaties: duurdere koffie. En waarom zijn de locaties duur? Omdat we er met veel komen. Daarom kom ik er niet.