Marianne Thieme en haar Partij voor de Dieren doen het voortaan in alle talen. Speciaal voor de wereld is er nu haar meertalig worldlog.
Niet alleen in het Duits, Engels, Frans, Portugees, Spaans en Italiaans maar ook in het Russisch en Turks. Stadse dierwelzijnsmisvattingen moeten de wereld veroveren, nu Meat the Truth net als Gore's lastige waarheid de hele aardbol over moet.

Eindelijk snap ik de strategie. Met dierwelzijn red je het niet in de wereld - daarvoor zijn we in Nederland té extreem verstadst, begrijpt ook de PvdD blijkbaar- met 'milieu' wel. Het beest mag niet dood. Niet omdat we dat niet meer aan kunnen zien, maar omdat milieuzorgen dat opleggen.

Gaat ze het redden met dat argument?

Voor de steeds welvarender wereld is er niet genoeg vlees en dus zullen we er minder van moeten eten. Dat zullen we ook wel doen. Per hoofd dan, want het wordt simpelweg te duur. De PvdD denkt alleen in termen van 'gangbare' dieren. Grote beesten en hele grote. Kippen, schapen, varkens en koeien. Dieren zullen we echter blijven eten, alleen veel kleinere. Er zullen vis- en insectenkwekerijen komen waaruit we triljoenen kleine beestjes halen waar we allerlij 'burgers' en 'nuggets' van maken. Heel

milieuvriendelijk. Want vissen kun je voeren met algen die voor veel van die gezonde omegaatjes-3 zorgen. Niet alleen zullen we eindelijk weer slimmer worden, ook zullen Alzheimer, ADHD en onstekingsziekten (reuma) verdwijnen omdat we er eindelijk weer genoeg van binnenkrijgen. Die algen leven bovendien van de CO2 die Meat the Truth zo graag kwijt wil. Insecten hebben een voerconversie (= de hoeveelheid plant die nodig is voor een kilo vlees) die hen bijna net zo milieuvriendelijk laat zijn als planten, terwijl ze wel dierlijke eitwitten en uiterst gezonde vetten opleveren. Die hebben de omnivoren die wij zijn nodig, beweren heel wat voedingsexperts nog altijd.

Thieme zal het nog moeilijk krijgen, nu ze de dood van zoveel beestjes over zich afroept. Inmiddels pikt ze Harm-Evert Waalkens‚ zorgen over de sexuele integriteit van dieren en gaat ze flink over hem heen (lees het einde van haar eerste wereldblogbijdrage). Dat weerhoudt 'r niet om lekker mee te helpen aan de promotie van verdoofde castratie van varkens terwijl er helemaal niet gecastreerd hoeft te worden.

Dit artikel afdrukken