In 2014 trok de eerste editie van het Amsterdam Coffee Festival meer dan vijfduizend bezoekers . Dit jaar is de NSDM-werf één grote koffiebar van vrijdag 15 mei tot zondag 17 mei. Volgens de organisatie is het een voor koffieliefhebbers & foodies een niet te missen evenement. Het ‘ACF’ staat voor koffiebeleving, trends, muziek, culinaire highlights en Dj’s. Je vindt er internationale koffiesmaken, stijlen en statements. Wie niet van koffie houdt komt ook aan zijn trekken. Naast de koffietrends vind je er ook vernieuwende thee, cacao-specials en chocolade creaties.

Vakdag
Op vrijdag ontmoeten coffee & food professionals elkaar op de vakdag. Bijvoorbeeld bij de stands en in The Lab. Er zijn spannende demo’s, bijeenkomsten en presentaties. Het evenement is tegelijkertijd het podium van verschillende (SCAE) kampioenschappen. Zo huisvest het ACF de finale van het NK Latte Art, The Dutch Brewers Cup en The cuptasters Championship.

Festival en tickets
Op vrijdagavond is er een publiekssessie en op zaterdag en zondag zijn er drie sessies per dag. Je kunt een kaartje per sessie kopen. Op het terrein is van alles te doen en zijn er verschillende standjes.
Kinderen onder 10 jaar mogen gratis naar binnen. Iets oudere kinderen kopen een kaartje voor € 5,00. Een volwassene betaalt € 11,50 per sessie, maar er is ook een groepsticket voor vier personen voor € 40,00 beschikbaar. Met je ticket steun je het goede doel Project Waterfall, 50 % van de opbrengst gaat naar het project toe.

Op de website vind je meer informatie over bijvoorbeeld het programma. Tickets zijnte koop via deze link.

Programma
vrijdag 15 mei
- 10.00 - 17.00 uur het vak evenement
- 17.00 uur start publieksfestival
- 20.00 - 22.00uur feestavond: The Espresso Martini Launch Party (sommige stands en festivalzones zijn dan afgesloten)

zaterdag 16 en zondag 17 mei
Drie sessies per dag
- Brunch Session: 10.00 tot 13.00 uur
- Lunch Session: 13.00 tot 14.00 uur
- Teatime Session: 16.00 tot 17.00 uur

Fotocredits: ’Penny University’ Gilda
Dit artikel afdrukken