Maak kennis met de wereld van één van 's werelds beste chef-koks: Ferran Adrià.
Bezoek tussen 10 maart en 3 juli de tentoonstelling Ferran Adrià: Notes on Creativity en laat je meevoeren door Adrià's zoektocht naar creativiteit en hoe die leidde tot zijn revolutionaire keuken.
Chef-kok Ferran Adrià
Ferran Adrià stond aan de wieg van het wereldberoemde (inmiddels gesloten) restaurant El Bulli in Spanje. Met dit restaurant won hij vijf keer achter elkaar de titel “beste restaurant ter wereld”. Adrià ontketende een revolutie in de culinaire wereld. Zijn methodes verbinden haute cuisine met visuele impulsen en wetenschappelijke methoden. Zijn gerechten zijn eetbare stillevens. Adrià typeert El Bulli ook wel als een theatervorm, eten moet een onvergetelijke zintuiglijke ervaring zijn.
Tekeningen, objecten & film
De tentoonstelling staat in het teken van de zoektocht van Adrià naar ingrediënten en technieken om voedsel te bereiden en op te dienen. In de ruim twintig jaar waarin hij met zijn team werkte aan innovaties had hij altijd een potlood en papier bij de hand. Adrià schrijft geen recepten, hij begint eerst met tekenen. Zijn tekeningen vormen een link tussen verbeelden, nadenken, bedenken en koken.
In een speciaal ontworpen Spiegelzaal zijn meer dan honderd zwevende eetobjecten tentoongesteld, glazen tumblers, lepels om mee te ruiken, borden van papier, glas en leisteen en nog veel meer. Verder is ook de film ‘1846’ te zien. Dit getal refereert aan het aantal gerechten dat Adrià met zijn team maakte.
Meer informatie vind je hier.
Wanneer: 10 maart tot 3 juli 2016
Kosten: 15 euro, 7,50 voor studenten en 65+, 5 euro toeslag voor museumjaarkaarthouders
Openingstijden: Woensdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur
Locatie: Marres, Capucijnenstraat 98, 6211 RT Maastricht
Fotocredits: Marres
Dit artikel afdrukken
Chef-kok Ferran Adrià
Ferran Adrià stond aan de wieg van het wereldberoemde (inmiddels gesloten) restaurant El Bulli in Spanje. Met dit restaurant won hij vijf keer achter elkaar de titel “beste restaurant ter wereld”. Adrià ontketende een revolutie in de culinaire wereld. Zijn methodes verbinden haute cuisine met visuele impulsen en wetenschappelijke methoden. Zijn gerechten zijn eetbare stillevens. Adrià typeert El Bulli ook wel als een theatervorm, eten moet een onvergetelijke zintuiglijke ervaring zijn.
Tekeningen, objecten & film
De tentoonstelling staat in het teken van de zoektocht van Adrià naar ingrediënten en technieken om voedsel te bereiden en op te dienen. In de ruim twintig jaar waarin hij met zijn team werkte aan innovaties had hij altijd een potlood en papier bij de hand. Adrià schrijft geen recepten, hij begint eerst met tekenen. Zijn tekeningen vormen een link tussen verbeelden, nadenken, bedenken en koken.
In een speciaal ontworpen Spiegelzaal zijn meer dan honderd zwevende eetobjecten tentoongesteld, glazen tumblers, lepels om mee te ruiken, borden van papier, glas en leisteen en nog veel meer. Verder is ook de film ‘1846’ te zien. Dit getal refereert aan het aantal gerechten dat Adrià met zijn team maakte.
Meer informatie vind je hier.
Wanneer: 10 maart tot 3 juli 2016
Kosten: 15 euro, 7,50 voor studenten en 65+, 5 euro toeslag voor museumjaarkaarthouders
Openingstijden: Woensdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur
Locatie: Marres, Capucijnenstraat 98, 6211 RT Maastricht
Fotocredits: Marres
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Linda, ik zou die serie hier uitsluitend plaatsen om het er over te kunnen hebben. We zien de wereld door heel verschillende brillen, vrees ik. Dat maakt het leuk, maar ik word er ook heel verdrietig van.
Ha, daar stond de discussie dus. Jammer dat die aan de essentie van het artikel voorbij gaat: in de voedingsmiddelenindustrie is gebruik van E-nummers strak gereguleerd, terwijl de koks erin mogen mikken wat hen goeddunkt. Daardoor kunnen ze veel meer winst maken, maar de eters krijgen stoffen binnen zonder daarvan op de hoogte te zijn. En het vak "kok" wordt uitgehold.
En zijn na het restaurantpubliek nu alle bejaarden aan de beurt? Daar is men pas echt op kostenbesparing gericht, dus lijkt me te verwachten.
Dick, ik vind dat de reeks artikelen bij FTM meer aandacht verdient dan jouw niet-inhoudelijke reacties in genoemd draadje.
Zij niet maar Foodlog wel. Lees vooral ook de discussie bij die vermakelijke serie. Ik voorspel: over 10 jaar kun je zo'n serie niet meer maken omdat dan hight tech definitief zal zijn doorgebroken.
Geen woord over de kritische serie op FTM over hoe de voedingsmiddelenindustrie gebruik maakte van Ferran Adria om chemicaliën bij ons ongecontroleerd op het bord te krijgen? En hoeveel geld el maestro daar zelf mee verdient?