Bezoek tussen 10 maart en 3 juli de tentoonstelling Ferran Adrià: Notes on Creativity en laat je meevoeren door Adrià's zoektocht naar creativiteit en hoe die leidde tot zijn revolutionaire keuken.

Chef-kok Ferran Adrià
Ferran Adrià stond aan de wieg van het wereldberoemde (inmiddels gesloten) restaurant El Bulli in Spanje. Met dit restaurant won hij vijf keer achter elkaar de titel “beste restaurant ter wereld”. Adrià ontketende een revolutie in de culinaire wereld. Zijn methodes verbinden haute cuisine met visuele impulsen en wetenschappelijke methoden. Zijn gerechten zijn eetbare stillevens. Adrià typeert El Bulli ook wel als een theatervorm, eten moet een onvergetelijke zintuiglijke ervaring zijn.

Tekeningen, objecten & film
De tentoonstelling staat in het teken van de zoektocht van Adrià naar ingrediënten en technieken om voedsel te bereiden en op te dienen. In de ruim twintig jaar waarin hij met zijn team werkte aan innovaties had hij altijd een potlood en papier bij de hand. Adrià schrijft geen recepten, hij begint eerst met tekenen. Zijn tekeningen vormen een link tussen verbeelden, nadenken, bedenken en koken.
In een speciaal ontworpen Spiegelzaal zijn meer dan honderd zwevende eetobjecten tentoongesteld, glazen tumblers, lepels om mee te ruiken, borden van papier, glas en leisteen en nog veel meer. Verder is ook de film ‘1846’ te zien. Dit getal refereert aan het aantal gerechten dat Adrià met zijn team maakte.

Meer informatie vind je hier.

Wanneer: 10 maart tot 3 juli 2016
Kosten: 15 euro, 7,50 voor studenten en 65+, 5 euro toeslag voor museumjaarkaarthouders
Openingstijden: Woensdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur
Locatie: Marres, Capucijnenstraat 98, 6211 RT Maastricht

Fotocredits: Marres
Dit artikel afdrukken