Foodlog schreef al eerder over de Tech Tat: een tattoo als fitness-tracker. Afgelopen zomer vonden wetenschappers uit San Diego nog een nieuwe toepassing voor een wearable op je huid: een tijdelijke tattoo die kan bepalen hoeveel alcohol je op hebt.

De alcoholtattoo
Net als de armband die je alcoholniveau meet, bepaalt ook de tattoo je alcoholniveau aan de hand van zweet. De ‘tattoo’ bestaat uit een klein apparaatje dat je op je huid plakt. Het laat een stofje vrij dat ervoor zorgt dat je onder de tattoo gaat zweten. Aan de hand van de alcohol in je zweet kan dan het alcoholniveau in je bloed bepaald worden.

De tattoo kan voorkomen dat mensen met alcohol op achter het stuur stappen. Volgens de Daily Mail zou de tattoo zelfs een berichtje naar de politie of naar een dokter kunnen sturen als je teveel gedronken hebt.

Pizza
Ook de Britse tak van fastfoodketen Pizza Hut ging aan de slag met tijdelijke tattoos. Vanaf nu kan je namelijk ook pizza’s bestellen via een tijdelijke tattoos. De keten ontwierp speciale pizzatatoeages met een QR-code die is voorgeprogrammeerd met je favoriete pizza. Op het moment dat je met je smartphone de code scant, bestel je meteen je favoriete pizza. Ideaal voor als je altijd dezelfde pizza neemt! Er zijn maar 40 tattoo’s beschikbaar dus Pizza Hut raadt aan zijn Facebookpagina goed in de gaten te houden als je er een wilt bemachtigen.
Dit artikel afdrukken