Dankzij sociale media heeft menige consument het gevoel dat datgene wat op ons bord belandt, in toenemende mate ongezonder en onveiliger is. Dit symposium doet een boekje open over een aantal stevig gekruide voedingszaken.
Consumenten worden mondiger, gaan zelf op zoek naar hun eigen waarheid over wat zij eten en drinken en denken actief mee over wat goed, minder goed of slecht is. De keerzijde van deze medaille is dat er daardoor een speelruimte ontstaat waarin iedereen die “denkt wat te weten over voeding en gezondheid en voedselveiligheid” een professioneel getinte mening kan uiten in blogs en groepsdiscussies.
Veelal blijken dergelijke meningen gebaseerd te zijn op gebrekkige kennis, het niet kunnen scheiden van ‘goede’ en ‘slechte’ wetenschap en foute interpretaties over ‘de stand van zaken’. Dit komt mede door de (nog) slechte toegankelijkheid van het brede publiek tot makkelijk begrijpbare en op solide bewijs gebaseerde communicaties.
Met dit symposium wil de Universiteit van Maastricht de niet-wetenschappers tegemoet treden. Sprekers vertellen onder andere over E-nummers, prikkelbare darmen, fructose, detoxen en anti-oxidanten. Kijk hier voor het volledige programma.
De dag vindt plaats naar aanleiding van het emeritaat van Fred Brouns, Hoogleraar Innovatie Gezonde Voeding aan de Maastricht University.
Praktische informatie:
Wanneer: 18 december 2015
Tijd: 10.00 tot 18.00 uur
Adres: Maastricht University, Grote collegezaal, Faculteit Economie, Tongersestraat 53, 6211 LM Maastricht
Kosten: €100, voor studenten €50
Registreren: online. Voor registraties na 1 november komt er €25 bij.
Kijk voor meer informatie op de website.
Fotocredits: MINT
Dit artikel afdrukken
Veelal blijken dergelijke meningen gebaseerd te zijn op gebrekkige kennis, het niet kunnen scheiden van ‘goede’ en ‘slechte’ wetenschap en foute interpretaties over ‘de stand van zaken’. Dit komt mede door de (nog) slechte toegankelijkheid van het brede publiek tot makkelijk begrijpbare en op solide bewijs gebaseerde communicaties.
Met dit symposium wil de Universiteit van Maastricht de niet-wetenschappers tegemoet treden. Sprekers vertellen onder andere over E-nummers, prikkelbare darmen, fructose, detoxen en anti-oxidanten. Kijk hier voor het volledige programma.
De dag vindt plaats naar aanleiding van het emeritaat van Fred Brouns, Hoogleraar Innovatie Gezonde Voeding aan de Maastricht University.
Praktische informatie:
Wanneer: 18 december 2015
Tijd: 10.00 tot 18.00 uur
Adres: Maastricht University, Grote collegezaal, Faculteit Economie, Tongersestraat 53, 6211 LM Maastricht
Kosten: €100, voor studenten €50
Registreren: online. Voor registraties na 1 november komt er €25 bij.
Kijk voor meer informatie op de website.
Fotocredits: MINT
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Volgend symposium dan maar. Gif uit mijn kont!
Een goed symposium. Elders zei ik al: complimenten Fred Brouns en zijn team. Ik heb begrepen dat de opnames binnenkort online komen; dat de gelegenheid om het er verder over te hebben.
En, hoe was het?