Nooit eerder waren er zoveel bedrijven in Nederland met een ster of een Bieb. Internationaal was het al duidelijk dat wij met onze lage landen insteek culinair hoog scoren. Michelin kan niet om deze kwaliteiten heen en beloont dat.

Reacties van de betreffende bedrijven:

Parkheuvel ‘gruwelijk blij’ met tweede ster
Het voelt als het scoren van het winnende doelpunt in de Champions League-finale. Erik van Loo van restaurant Parkheuvel in Rotterdam is dolgelukkig met het behalen van de tweede Michelinster.


Da Vinci na 2e ster: alles vanaf nu anders
Restaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een tweede Michelinster gekregen. Topkok Margot Reuten laat in een eerste reactie weten dat vanaf vandaag alles anders is in Da Vinci.

Moshik Roth emotioneel na tweede ster
Restaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen heeft haar tweede Michelinster gekregen. Chef-kok Moshik Roth is erg blij met wat hij heeft behaald. Hij is begonnen zonder achtergrond. Hard werken en achter het product staan is het resultaat van deze tweede ster vertelt Roth.


Vierde Michelinster voor Librije
Jonnie en Thérèse Boer hebben er weer een Michelinster bij. Hun topzaak in Zwolle behoudt zijn drie sterren en het nieuwe restaurant Librije’s Zusje een stukje verderop gelegen, heeft zes maanden na de opening direct een ster te pakken.

Brok in keel bij Van Baggem na ster
Restaurant De Hoefslag heeft weer een Michelinster. Verantwoordelijk daarvoor is de nieuwe eigenaar Karl van Baggem. Van Baggem kreeg een brok in de keel toen hij vanochtend op MissetHoreca.nl het overweldigende nieuws vernam.

Tranen van vreugde bij ’t Nonnetje
De eigenaar van restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, Robert-Jan Nijland, heeft staan ‘janken’ toen hij te horen kreeg dat ze een Michelinster hebben bemachtigd. Zijn nieuwe chef heeft het eerste jaar na zijn start bij ’t Nonnetje direct een Espoir bemachtigd die hij dit jaar weet te verzilveren in een Michelinster.

Eerste ster in Europa op Drents resort
Restaurant Cour du Nord in het Drentse Nooitgedacht heeft een Michelinster gekregen. Het is het eerste restaurant in Nederland en Europa dat hoort bij een vakantieresort. Cour du Nord is een van de vijf restaurants op vakantieresort Hof van Saksen.


Michelingids 2009 in enkele cijfers:

-2 restaurants met 3 sterren
-13 restaurant met 2 sterren, waarvan 3 nieuwe
-68 restaurants met 1 ster, waarvan 12 nieuwe
-87 restaurants met Bib Gourmand, waarvan 31 nieuwe
-28 Bib Hotels
-37 gastenkamers

Voor meer info kijk op missethoreca

Dit artikel afdrukken