Volgens Wakker Dier is dat zo. Het zou blijken uit het aanbod in supermarkten.
Gisteren maakte Wakker Dier bekend dat consumenten gedwongen worden plofkip te kopen. In maar liefst 73% van de winkels zou alleen maar plofkip te koop zijn. Wij vonden het eerlijk gezegd niet mis dat al bijna 30% van de Nederlandse supermarktwinkels een markt ziet en heeft weten te maken voor duurdere kipproducten. Als dat laatste niet het geval was, zou er immers geen duurdere kip liggen.
Toch zou Nederland, zo stelt Wakker Dier, veel meer duurdere, diervriendelijke kip en kipproducten kopen als het aanbod maar in alle winkels lag. Daarom beschuldigen de dierelzijnsvechters de supers ervan de markt te remmen.
Om erachter te komen of je dit ook zo ervaart, willen we jou daarom vragen heel eerlijk te antwoorden op onze vraag: grijp je vaak mis?
Fotocredits: Screenshot website, uitsnede, Wakker Dier
--- POLL ---
Dit artikel afdrukken
Toch zou Nederland, zo stelt Wakker Dier, veel meer duurdere, diervriendelijke kip en kipproducten kopen als het aanbod maar in alle winkels lag. Daarom beschuldigen de dierelzijnsvechters de supers ervan de markt te remmen.
Om erachter te komen of je dit ook zo ervaart, willen we jou daarom vragen heel eerlijk te antwoorden op onze vraag: grijp je vaak mis?
Fotocredits: Screenshot website, uitsnede, Wakker Dier
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Is het intussen niet tijd voor een tegenhanger: ik word gedwongen tot het kopen van Beter Leven kip?
@Dick B bio kip kan net zo goed ESBL bevatten.
Belderbos, persoonlijk ben ik een groot voorstander van binnen gehouden trage groeiers. Ik denk dat je uitspraken van mij over BD uit hun context haalt.
Voorts durf ik op basis van wat ik inmiddels allemaal over kip leerde te beweren, dat de naam plofkip een beeld oproept waar weinig fluiten van kloppen.
Het wordt weer eens tijd voor een grote Foodlogexcursie naar stallen, denk ik.
Beetje merkwaardige redenatie, Jordi.
Ik kan me niet herinneren gevraagd te hebben om ESBL op mijn kip. Of om antibiotica in mijn kip. Of om een kilo plofkip voor 5 Euri. Of om manke kippen. Of om snavelkappen.
Wél is het zo dat al meer dan 30 jaar terug door de Gezondheidsraad werd gewaarschuwd om geen humane antibiotica voor vee te gebruiken. Dat microbiologen al decennia wijzen op de gevaren van bacteriële resistentie door inprudent antibioticagebruik.
Dat daar door de sector niet of nauwelijks naar geluisterd wordt.
Beetje al te simpel om dan nu naar "de consument" te wijzen.
Ik vind je opmerking dat de slachtoffers het er zelf naar gemaakt zouden hebben overigens niet kunnen.
@Dick B, het gekke is dat de consument en de slachtoffers het zelf naar gemaakt hebben die ESBL in de kip. Van wie moest de kip goedkoper? wie wou meer voor minder geld? de consument. Overigens is biologisch niet [url=http://www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-Samenleving/Groene-sprookjes-5-mythen-over-biologisch-eten.htm[/url]