Bij Steinbeissers Experimentele Gastronomie krijgt een gezelschap van 40 personen de kans met alle zintuigen te genieten van een 5-gangen menu, bereid door wisselende chefs in spannende samenwerking met vormgevers.
Steinbeisser organiseert sinds 3 jaar dit gastronomisch evenement, waarbij een chefkok samenwerkt met kunstenaars om smaak, textuur en zintuigen te prikkelen. Alle ingrediënten zijn afkomstig uit Nederlandse biodynamische of biologische landbouw. Er is in het bijzonder aandacht voor uitzonderlijke bloemen, kruiden en groenten.
Chefkok en kunstenaars
Edwin Vinke, chefkok van tweesterren restaurant De Kromme Watergang, is dit keer aan de beurt om een exclusief diner te serveren.
Het bestek is ontworpen door Stian Korntved Ruud, die zelf op zoek gaat naar het hout voor de lepels in inheemse bossen en deze vervolgens op traditionele wijze bewerkt.
Het unieke servies is gemaakt door 6 verschillende kunstenaars die voor iedere gang iets nieuws ontwerpen. Goud- en zilversmid Sarah Hurtigkarl zorgt voor de verrassing van de avond met kunstwerken die de grens opzoeken tussen bestek, kunst en sieraden.
Mike Dooms, sommelier bij De Kromme Watergang en in 2011 uitgeroepen tot Wijn-spijsspecialist van het jaar creëert het wijnarrangement. Eventueel is er een saparrangement beschikbaar en ook met dieetwensen kan rekening gehouden worden.
Het diner kost €125, inclusief wijn- of saparrangement. Reserveren kan via info@steinbeisser.org. Meer informatie is te vinden op de website.
Fotocredits: Steinbeisser
Dit artikel afdrukken
Chefkok en kunstenaars
Edwin Vinke, chefkok van tweesterren restaurant De Kromme Watergang, is dit keer aan de beurt om een exclusief diner te serveren.
Het bestek is ontworpen door Stian Korntved Ruud, die zelf op zoek gaat naar het hout voor de lepels in inheemse bossen en deze vervolgens op traditionele wijze bewerkt.
Het unieke servies is gemaakt door 6 verschillende kunstenaars die voor iedere gang iets nieuws ontwerpen. Goud- en zilversmid Sarah Hurtigkarl zorgt voor de verrassing van de avond met kunstwerken die de grens opzoeken tussen bestek, kunst en sieraden.
Mike Dooms, sommelier bij De Kromme Watergang en in 2011 uitgeroepen tot Wijn-spijsspecialist van het jaar creëert het wijnarrangement. Eventueel is er een saparrangement beschikbaar en ook met dieetwensen kan rekening gehouden worden.
Het diner kost €125, inclusief wijn- of saparrangement. Reserveren kan via info@steinbeisser.org. Meer informatie is te vinden op de website.
Fotocredits: Steinbeisser
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog