Steinbeisser is een organisatie die sieraden, design, gastronomie, mode en dans met elkaar combineert. Hun Experimentele Gastronomie is een eetervaring met kunstzinnig servies en bestek. Waarbij een gerenommeerde chef samenwerkt met twee kunstenaars. De chef creëert een exclusief plantaardig diner. Alle ingrediënten zijn uit Nederlandse biodynamische of biologische landbouw afkomstig. De kunstenaars ontwerpen het unieke eetgerei, waarop de chef zijn gerechten serveert.

Dit keer staat het evenement onder culinaire leiding van twee Michelinsterren-chef Menno Post. Hij werkte 13 jaar als rechterhand van meesterkok Ron Blaauw. In januari 2014 trad hij in dienst bij het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant de Bokkendoorns.

Nicolas Cheng en Ja-kyung Shin ontwierpen het exclusieve servies en bestek. Het servies en tafellaken zijn van de hand van sieradenmaker Cheng. Hij liet zich inspireren door de groenten van het menu. Shin ontwierp een unieke serie van zilveren bestek gebaseerd op de veganistische cultuur. De kunststukken van Ja-kyung Shin en Nicolas Cheng zijn tijdens de drie avonden te koop.

De diners vinden plaats in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade – Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam. Voor € 125 per persoon krijg je een vijfgangenmenu met wijn- of saparrangement.

Meer informatie is te vinden op de website van Steinbeisser. Reserveren kan via info@steinbeisser.org.

steinbeisser gerecht met bestek


Fotocredits: Steinbeisser
Dit artikel afdrukken