De eerste editie van Utrecht’s food & drinks festival vindt plaats op het Veemarktplein (P3), naast de Utrechtse Jaarbeurs. Geen gedoe met gras, gewoon ouderwets stads op een plak asfalt die in de zomer overdag opwarmt en ‘s avonds een warme gloed over het festival uitstraalt. Denk aan een zee van priklichten, een Hollands Djemma-el-Fna met de fijnste foodtrucks en streetfood stands, Duizend-en-een-Nacht in combinatie met een mooie culturele programmering die verrast en verbaast. Dat is Spek & Bonen Festival.

Lekkernijen, hops & tannines[
Spek & Bonen Festival ademt eten, maakt eten en blinkt uit in eten. Minstens 20 verschillende food-trucks en streetfood-stands bereiden verse producten. De volledige culinaire programmering komt binnenkort online.

Het houdt niet op bij alleen eten. Op het Spek & Bonen Festival drink je mooie biertjes, vers getapt bij een van de bars, direct geplukt uit de biertuin, of een heerlijk glas wijn op aanraden van een sommelier.

Vermaeck & muziek
Onder het genot van een hapje en ‘sapje’ kun je genieten van een toffe band, of ineens middenin een opvoering van een theatergezelschap staan. Spek & Bonen Festival maakt werk van haar culturele menu en presenteert iedere dag een programmering voor jong en oud.

De kleine avonturiers worden zeker niet vergeten. Iedere dag is er een kinderprogramma op een speciaal ingerichte plek op het festivalterrein. Denk aan een Verteltheater, ballenbak, schommels, glijbaan, knutselhoek en een springkussen.

Info & tickets
De eerste editie van het Spek & Bonen Festival vindt plaats op het Veemarktplein (P3) van de Jaarbeurs in Utrecht. De openingstijden per dag zijn:
do 13 augustus: 16.00 - 23.00
vr 14 augustus: 12.00 - 01.00
za 15 augustus: 12.00 - 01.00
zo 16 augustus: 12.00 - 23.00

Voor het festival betaal je per dag een entreeprijs voor 5 euro per persoon of een passepartout die alle dagen geldig is voor 15 euro. Hiervoor krijg je ook een glas voor je drankjes. De tickets zijn online te bestellen.

Fotocredits: Spek & Bonen Festival via Facebook
Dit artikel afdrukken