Nu definitief bewezen aan de rest van de wereld: Nederland is geen eetwoestijn.

Toine Smulders, eigenaar van Villa Copera in het Gelderse Tolkamer, is wereldkampioen koken geworden. Smulders schreef in Dubai de kookwedstrijd van het World Association of Chefs Societes op zijn naam. Een cheque van 20.000 dollar en wat vreugdetranen waren het gevolg.
Vanuit Dubai laat Smulders de internetredactie van Misset Horeca weten dolgelukkig te zijn met deze zege. ‘Man, als je de hele wereld kookwereld daar ziet staan, dan pink je wel een traantje weg met zo’n titel’, was de eerste reactie van de winnaar.

Met deze zege mag Smulders zich 20.000 dollar rijker noemen. Al gaat van het prijzengeld nog een flinke hap af. ‘Omdat ik veel kookapparatuur had meegenomen, had ik 80 kilo overgewicht op het vliegveld à 15 euro per kilo. Maar dat weegt niet op tegen deze titel’.

Smulders, sinds vorig jaar eigenaar van Villa Copera, maakte indruk op de jury door smaak en technieken. ‘Ik zoveel mogelijk verschillende technieken gebruikt. Daarnaast heb ik me goed laten begeleiden door Wynand Vogel, die veel ervaring heeft met wedstrijdkoken. Hij heeft gehamerd dat ook de presentatie belangrijk is.’


bron: missethoreca



Dit artikel afdrukken