SIAL presenteert een aanbod van 400.000 lokale en mondiale producten van 7.000 internationale exposanten. De beurs is dé gelegenheid voor de voedingsmiddelenketen om (toekomstige) ontwikkelingen op het gebied van voeding met elkaar te delen.

Vanuit Nederland is de belangstelling voor SIAL elke editie weer groter en neemt het aantal bedrijven dat deelneemt toe. In 2014 waren 153 Nederlandse bedrijven als exposant aanwezig in Parijs; met name in de zuivel- en vleessector is Nederland sterk vertegenwoordigd. Dit jaar is het aantal Nederlandse exposanten met 20% toegenomen.

Eén van de belangrijkste redenen om deel te nemen aan SIAL is het internationale karakter van de beurs. Meer dan 70% van de ruim 155.000 bezoekers komt van buiten Frankrijk. Naast een grote toestroom van Europese bezoekers komt ongeveer 25% van landen buiten Europa.

SIAL Paris 2016
Dit jaar is er voor het eerst een speciale glutenvrije sector. Biologische en verse producten vormen eveneens een aandachtspunt van de vakbeurs en ook bier en warme dranken staan in de schijnwerpers. Bezoekers kunnen in verschillende ‘Tech ruimtes’ presentaties van bedrijven bijwonen over hun technologieën. De ‘Made in France’ producten krijgen bijzondere aandacht.

Informatie
Adres: Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte, 82 Avenue des Nations, 93420 Villepinte, Frankrijk.
Toegang: aan de kassa €110 (voor 5 dagen) en €85 (voor 1 dag). Toegangsbewijzen kun je aanvragen via de website; daar kost een 5-dagenpas €100.

Op de website van SIAL Paris kun je terecht voor de voorbereiding van je beursbezoek, het programmaoverzicht, de beursplattegrond en de exposantenlijst.

Promosalons Nederland (info@promosalons.nl) vertegenwoordigt SIAL Paris 2016 in Nederland.
Dit artikel afdrukken