Het seminar is bedoeld voor agrarische ondernemers, beleidsmakers, gemeenten en waterschappen en ingenieurs- en adviesbureaus, maar aanmelding staat voor iedereen open. Het doel van het seminar is om praktische tools aan te bieden voor klimaatbestendig duurzaam waterbeheer.

Duurzaam waterbeheer
In juni 2016 viel in Zuidoost-Nederland bijna 4 keer zoveel neerslag als gemiddeld in deze maand. Grote wateroverlast en schades in met name de land- en tuinbouw waren het gevolg. De regio vroeg het Rijk om noodfondsen om de forse schade op te lossen. Veel ondernemers in de land- en tuinbouw worstelen met de vraag of een brede weersverzekering wel of geen oplossing biedt. Waterschap Peel en Maasvallei maakte enige dagen na deze forse neerslag bekend om samen met de land- en tuinbouw, de natuurorganisaties en de gemeenten een aanvalsplan te maken tegen de gevolgen van de klimaatverandering. Een aanpak die ook elders in ons land navolging kan krijgen. Een transitie in de land- en tuinbouw naar beter bodembeheer, bodembewerking, vergroting van biodiversiteit en water regulerend vermogen van de bodem zal noodzakelijk zijn om de gevolgen van klimaatverandering het hoofd te bieden.

Seminar
Tijdens het seminar komen de volgende onderwerpen aan bod:

- Neerslagverwachtingen ten gevolgde van klimaatverandering
- Welke transitie in de landbouw is noodzakelijk uit het oogpunt van duurzaam waterbeheer
- Verbetering van water regulerend vermogen van de bodem
- Mogelijkheden van peil gestuurde drainage
- Tools voor beter bodembeheer; bodembewerking, organische stof, mineralen
- Adequate wateropvang en irrigatie-buffers in stedelijk en buitengebied
- Hoe kunnen landbouwbedrijven, landbouworganisaties, waterschappen en gemeenten hierop inspelen?
- Mogelijkheden voor weersverzekering

Op de website staat het uitgebreide programma.

Informatie
Adres: Barchman Wuytierslaan 2, 3818LH, Amersfoort
Prijs: €356,95
Tijd: 09.30 – 16.00 uur

Je kunt je tot uiterlijk 31 december 2016 aanmelden via het inschrijfformulier. De tweede en derde deelnmer per organisatie of bedrijf krijgen een aanzienlijke korting.

Voor meer informatie zie de website van Sustainable Food Supply.
Dit artikel afdrukken