Is dit nieuw, nee. Vele koks gingen hem voor. Waarom dan een melding? Omdat Ron Blaauw in staat gesteld moet worden een grote groep fans mee te krijgen. En dat is winst!

Ron Blaauw start een tuin voor topkoks. Samen met collega topkoks wil hij groente, fruit en kruiden verbouwen. Niet alleen voor consumptie, maar ook om kennis over het telen te delen en te verbeteren.In Misset Horeca Live van 21-04-2009, het videoweekjournaal van Misset Horeca, geeft Blaauw een rondleiding door de tuin die ingericht is bij boerderij Lindenhoff in Baambrugge, leveranciers van toprestaurants.

‘We verbouwen groente, fruit en kruiden voor eigen gebruik. Ik ben nu bezig om een aantal collega’s te vragen of ze mee willen doen om een soort van Lindenhoff open tuin te maken’, aldus Blaauw. Blaauw stelt dat groenten steeds belangrijker worden. ‘Mede door de prijs van vlees en vis. Maar vooralomdat het gezond is. Een eigen tuin is lonend en de smaak is echt top’. Verder heeft de eigen tuin een educatief karakter. ‘Veel leerlingen die hierbij betrokken zijn dachten dat kerrie uit een potje kwam. We verbouwen hier alles van het begin tot het eind en volgen het intensief’.

Aan de slag in de tuin:
Wilt u net zoals Ron Blaauw aan de slag in de tuin, maar heeft u nog geen groene vingers? Bekijk dan nu op Missethoreca.nl informatie over het zaaien van groenten in de tuin. Zaaitijden, zaaidiepte en afstand van de verschillende groenten hebben wij voor u op een rijtje gezet.


bron: missethoreca

Dit artikel afdrukken