imageHet is weer zover! Net als afgelopen jaar neemt een groep leerlingen de leiding van het restaurant van onze school in Amsterdam.

Na een periode van drie weken voorbereiding, hebben ze in een westrijd vorm met elkaar moeten uitvechten wie het beste en het meest aansprekende concept had ontworpen. In een beauty-contest dienden ze zich als groep te presenteren voor een vakjury die niet alleen kijkt naar de 'looks', maar ook naar de marktkansen.

De winnaars krijgen de sleutels en zijn dan de baas. De verliezers kunnen solliciteren en het restaurant gaat open. De personeelsleden worden beoordeeld op inzet, kennis en know-how door de H&R manager. De inkoop en de invulling van de menukaart worden samen met de chef-kok en de maître vormgegeven. De financiële manager dient ervoor te zorgen dat de kosten in de hand blijven en een prognose te maken over de te verwachten winsten/verliezen.
De directeur stuurt de zaken aan en organiseert overleg en structuur.

Afgelopen september kwamen de leerlingen met bijna geen kennis van zaken in de horeca naar de opleiding MBO+ waar ze in twee jaar tijd de vierjarige kaderopleiding volgen. Dus hoog tempo en strakke studiediscipline, anders kun je het absoluut vergeten. In projecten van vier weken worden zaken als : First Impression, Ontbijt, Trends, Hotel en Restaurant behandeld.
De studenten werken iedere keer in andere groepjes met wisselende functies.

Alle problemen die ze tegenkomen in het restaurantje-spelen dienen ze zelf op te lossen.
Uiteraard zijn er docenten die superviseren, maar zo weinig mogelijk ingrijpen.
Al met al een situatie die zoveel mogelijk op de praktijk lijkt. De theorie in een contextrijke omgeving plaatsen heet dat.

Ja.... inderdaad de leerlingen zijn onderworpen aan zoveel beschreven CGO methode( Competentie Gericht Onderwijs).
Het werd weer eens tijd om een positief tegengeluid te laten horen. Als ik over de plannen en ideëen hoor, ben ik iedere keer weer verbaasd wat ze hebben opgestoken van de afgelopen periode. Er moet nog best wat gebeuren, maar het is een feest om te zien dat jonge mensen zich al zo snel zo duidelijke kunnen manifesteren.

Eens ervaren?

Waar?
Op de ‘’Da Costastraat 64’’, in Amsterdam. Vanaf het Centraal station tram 17. uitstappen bij halte Elandsgracht

Reserveren?
Woensdag 20 juni en donderdag 21 juni.
Openingstijden: lunch 11:00-16:00 diner 17:00-23:00
Bel ons even op: 06-18888776 of mail .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)
Dit artikel afdrukken