De zadenbeurs & workshops
Op zaterdag 4 maart huisvest de Vasim in Nijmegen de jaarlijkse zadenbeurs. Oude, lokale, zaadvaste en anderszins bijzondere zaden, knollen en stekjes zullen worden geruild, weggegeven en verkocht. Iedereen kan zijn eigen biologische zaadjes en stekjes meenemen naar de ruiltafel. Naast de markt zijn er lezingen en workshops over onder andere het bewaren van zaden en bedreigingen door Bayer/Monsanto en andere grote zaadbedrijven. Gedurende de dag is er extra aandacht voor patenten op gewassen.

De meewerkdag
Zondag 5 maart kan iedereen meehelpen met de aanleg van eetbaar groen in Lent. Hier zijn recentelijk twee ecologische woongemeenschappen (IEWAN en Eikpunt) aangelegd en nu gaan de bewoners zorgen dat het meeste openbare groen eetbaar wordt. Iedereen kan die dag zijn handen uit de mouwen steken en meehelpen. Ook organiseert Reclaim the Seeds biodiverse projecten in de omgeving.

Het doel
Reclaim the Seeds is begonnen als protest tegen de nieuwe Europese zadenwetgeving. Het doel is nu om meer mensen betrokken te krijgen bij de strijd tegen patenten op gewassen
en tegen de steeds verder toenemende macht van grote bedrijven in de landbouw.

“Met het evenement dragen we direct bij aan het in stand houden van de agrarische biodiversiteit en een robuuste, duurzame landbouw. Laten we onze zaden weer opeisen! Reclaim the Seeds!” (Reclaim the Seeds).

Praktische informatie
Locatie: Nijmegen (Cultuurspinnerij de Vasim, Winselingseweg 41 – (entree terrein via Latensteinweg) 6541 AH Nijmegen) en Lent (Nijmegen-Noord)
Datum: zaterdag 4 maart 10.30 tot 16.30 (zadenbeurs) en zondag 5 maart 10.30 – 16.30 (meewerkdag)
Entree: gratis, een donatie is zeer welkom.

Neem voor meer informatie over het evenement een kijkje op de website.
Dit artikel afdrukken