Afgelopen week klaagden Kruyff en Van der Land hier over restaurantrecensies. Redacties van kranten zouden zo voorzichtig zijn met querulanten als Johannes van Dam (Parool) of destijds De Boer & De Cocq (Volkskrant, helaas gestopt) omdat ze vrezen voor hun advertentie-inkomsten.
Bladen als Lekker en zelfs de Guide Michelin passeerden nog even de revue. Ook onbetrouwbaar?

Het zal allemaal wel.

Foodlog.nl is volledig onafhankelijk en dus geschikt. Daarom viel me opeens een idee in.

Waarom die onafhankelijke restaurantkritiek niet vanaf hier opgezet? En dan niet voor 'gewone' maar voor 'vergeten restaurants', waar niettemin de meeste mensen eten:
- bedrijfsrestaurants
- wegrestaurants
- restaurants in winkels en winkelcentra (van De Bijenkorff tot de tuincentra, via de bouwmarkten en meubelboulevards)
- de eetkramen, op de gracht, aan de straat en wat dies meer zij
- de voetbal- en andere sporten kantines

Het barst ervan en ze zijn allemaal vergeten door de culinaire kritiek. Dom, want ze verkopen zonder meer de meeste kilo's.

Graag suggesties over de opzet! Conditie: het moet open staan voor iedereen die zijn complimenten, gram, humor of verdriet kwijt wil maar wel feitelijk blijven.
Dit artikel afdrukken