Zibb.nl meldt vandaag dat de Engelse scheldchef Gordon Ramsey een storm van kritiek heeft geoogst door te pleiten voor de consumptie van paardenvlees. Ramsey wijst erop dat het gezonder is. Ik heb nog niet ontdekt of hij ook wijst op het feit dat het dierenwelzijn van paarden is gegarandeerd omdat er geen paardenvleeshouderijen bestaan. Ook niet, gek eigenlijk voor een kok, dat het buitengewoon smakelijk is én het eten van het vlees respect kan inhouden voor het dier omdat het niet zomaar in de destructor hoeft te verdwijnen.
Ramsey is zo ver gegaan paardenvlees te serveren aan de renbaan.
Wat vinden jullie:
- een stunt om ophef te krijgen en interessant te blijven?
- een 'subtiel' protest tegen de dierenbeweging
- botweg over de streep en schadelijk voor zijn reputatie?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
De "Cambridge World History of Food" heeft een interessant artikel over het taboe op paardenvlees. Joden en Moslims mogen het zowieso niet eten en in vroeger tijden was het voor Christenen ook niet toegestaan. Waarschijnlijk omdat paarden in heidense culturen werden gegeten. Tot de 19e eeuw was het in veel landen dan ook illegaal om paard te eten (hippofagie). In de 19e eeuw kwam een beweging op om paard te eten maar dit is alleen in Belgie en Frankrijk aangeslagen.
Het taboe op paard is dus een soort religieus relict. Later is daar van alles aangehangen, paard zou ongezond zijn of vies.
Hier in Brussel rouwen we al een jaar om het verdwijnen van de laatste specialist terzake: http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091053950/page.htm?&newsID=1150900936
poeberenvlees, hoe smaakt dat dan?
Het voordeel van Amsterdam-Noord is dat Nick Bos met koeienletters Paardenslager op zijn gevel heeft. Ik ga me dit weekend ook maar eens eraan overgeven.
Daar stond toch echt: "geprobeerd"..
@Nick
Dat had ik ook al ontdekt :-) De plaatselijke paardenslager heeft echter grote biefstukken en die heb ik nog niet gerpoebeerd. Stoverij komt, alle commotie indachtig, vast weer snel aan de orde :-)