Op een website van Elsevier zie ik dat de Consumentenbond vaststelt dat niet iedereen over zijn kaas hetzelfde zegt. Over hoe oud (rijp) een kaas precies is.
Belegen kaas is bij de ene supermarkt jonger dan bij de andere.

Oud nieuws.

Opmerkelijk is dat de Consumentenbond zich neerlegt bij weigering van Westland, een kaashandelaar die zelf geen kazen maakt maar ze laat maken, om te zeggen hoe oud zijn succesmerk Old Amsterdam is.

Old Amsterdam is een racerijper. Betrekkelijk jonge kaas die met hulp van een Deense leverancier van rijpstof (nog altijd uit de lebmaag van kalveren, maar versleuteld tot racerijper) in de kortste keren oud wordt. Old Amsterdam is een smakelijke kaas, maar de langzamer gerijpte van dezelfde soort, Gouda, zijn duidelijk veel beter.Ik heb het opgemerkt in een stukje in de krant. Westland werd daar zo kwaad over dat men zei voor eeuwig niet meer met mij te zullen praten.
Maar dat zo een instituut als de Consumentenbond zich neerlegt bij datzelfde zwijgen!!!
Nizomensen die dit lezen, of ex-Nizoers, kunnen jullie hier even zeggen hoe jong precies Old Amsterdam is?
(Foodloglezers, Nizo was het wereldbefaamde instituut voor zuivelonderzoek in Ede, het bestaat nog, maar onderzoekt nu ook chocoladepasta en hoe je droge soep op smaak kunt brengen).



Dit artikel afdrukken