Harm Evert Waalkens, Tweede Kamerlid voor de PvdA, pleit voor afschaffing van het ministerie van Landbuw, Natuur en Visserij. De economische zaken kunnen naar EZ, de maatschappelijke naar VROM. Een en ander omdat Cees Veerman weinig sturing zou geven en het toch goed gaat.

Het is maar hoe je er over denkt, maar LNV gaat over eten. Dat is dus volgens de PvdA gewoon een alleen maar economisch proces. We hebben gezien wat er gebeurde toen LNV werd beministerd door de homo economicus Laurens-Jan Brinkhorst (thans EZ!). Volledig onbegrip voor waar het om gaat. De laatste boer in Nederland was toen dichterbij dan nu. Als het aan de PvdA ligt, stoppen we de natuur versneld in de fabriek en houden we een paar laatste boeren aan voor wat toeristenreservaten. Tenminste, dat zijn de 'most likely consequences' van dit beleidsvoorstel.

We zijn geen landbouwland meer, dus kunnen we er net zo goed meteen maar helemaal naar handelen. Ik vind het wel een kwestie van goede smaak om daar genuanceerder over te denken.
Dit artikel afdrukken