Van donderdag 27 t/m zondag 30 augustus zindert de gastronomische hoofdstad Maastricht weer van genot. 't Preuvenemint is het grootste eetfestijn van Nederland. Sinds 1981 wordt het eetfestijn ieder jaar georganiseerd op het Vrijthof in Maastricht.

’Preuf de lokale smaak’
Proeven (preuve) en evenement (evenemint), want naast het proeven van lekker eten vinden er ook optredens van artiesten plaats. De gastronomische hoofdstad heeft dit jaar als thema “Preuf de lokale smaak” gekozen. Kom genieten van 4 dagen lang feest op het Vrijthof met heerlijke wijn, bier, gerechtjes en live muziek.

PreuveneMeet
Na een succesvolle start in 2014 is er ook dit jaar het netwerk-event PreuveneMeet op donderdagmiddag. PreuveneMeet is de uitgelezen gelegenheid informeel te netwerken tijdens het Preuvenemint. Deze middag biedt de mogelijkheid om bestaande relaties te ontvangen en om nieuwe relaties te ontmoeten. PreuveneMeet is als dé exclusieve preview van ’t Preuvenemint. Meer informatie over PreuveneMeet is te vinden op de website.

Preuvenelappen
De toegang tot ‘t Preuvenemint is gratis. Op 't Preuvenemint betaal je niet met euro’s, maar met Preuvenelappen. Hiermee kun je bij de deelnemende restaurants gerechten kopen in waarde van 1 lap tot “veel lappen”. Ook bier, fris en wijn is met de lap te koop.
Van de opbrengst van deze Preuvenelappen gaat ieder jaar een gedeelte naar een goed doel.

Meer informatie over het programma en de deelnemers aan het grootste Nederlandse eetfestijn is te vinden op de website.


Terugblik Preuvenemint 2014 door Preuvenemint

Fotocredits: Preuvenemint via Facebook
Dit artikel afdrukken