Van donderdag 25 t/m zondag 28 augustus zindert de gastronomische hoofdstad Maastricht weer van genot. Sinds 1981 wordt het grootste eetfestijn van Nederland ieder jaar georganiseerd op het Vrijthof in Maastricht.

“Op eur gezoondheid!”
Ongeveer 30 restaurants, cateraars en derden bieden tijdens 't Preuvenemint de mogelijkheid tot preuven van verschillende soorten producten. Het gaat hierbij dan om alledaagse producten als saté, stokbroodjes, tot een prachtig aanbod aan exclusieve gerechten zoals bijvoorbeeld tarbot, kreeft en exotische lekkernijen. Ook worden er mooie wijnen en een uitstekend verzorgd glas bier geschonken. Tijdens het Preuvemint vinden er ook optredens van artiesten plaats op het Vrijthof. Op zondagmiddag is er een speciale kindermiddag.

Dit jaar is het thema van 't Preuvenemint “Op eur gezoondheid!”. Hiervoor is ook een toepasselijk goed doel gekozen. De organisatie wil de inwoners van Maastricht de mogelijkheid bieden om op een laagdrempelige manier meer te gaan bewegen in de buitenlucht. De opbrengsten van ’t Preuvenemint worden gebruikt voor plaatsing van vaste sporttoestellen door de gehele stad.

Preuvenelappen
De toegang tot ‘t Preuvenemint is gratis. Op 't Preuvenemint betaal je niet met euro’s, maar met Preuvenelappen. Hiermee kun je bij de deelnemende restaurants gerechten kopen in waarde van 1 lap tot “veel lappen”. Ook bier, fris en wijn is met de lap te koop.
Van de opbrengst van deze Preuvenelappen gaat ieder jaar een gedeelte naar een goed doel.

Openingstijden
Donderdag van 18:00u tot 01:00u - Einde muziek om 24:00u
Vrijdag van 16:00u tot 02:00u - Einde muziek om 01:00u
Zaterdag van 14:00u tot 02:00u - Einde muziek om 01:00u
Zondag van 12:00u tot 24:00u - Einde muziek om 23:00u

Kijk voor het programma en meer informatie over het grootste Nederlandse eetfestijn op de website.


Terugblik Preuvenemint 2015 door Preuvenemint
Dit artikel afdrukken