De melkboer is terug van weggeweest! Vanaf 1 april kun je een maand lang terecht aan de melkbar van de pop-up MelkSalon om van een proeverij van diverse verse melksoorten te genieten.
De melkboer is terug van weggeweest. Op woensdag 1 april opent de pop-up MelkSalon aan de Oude Spiegelstraat 6 te Amsterdam. Hier levert een eigentijdse melkboer de eerste verse melk van het seizoen. Vanaf 14:00 uur is iedereen welkom in de MelkSalon om wat verse melk te komen proeven. De opening geeft het startschot voor een maand vol activiteiten in de pop-up MelkSalon.
De pop-up MelkSalon is een tijdelijk proef- en ontwerplokaal dat consumenten, melkveehouders, zuivelverwerkers, ontwerpers en wetenschappers samenbrengt, om de waarde(n) van melk te verkennen. De pop-up MelkSalon is een initiatief van ontwerper Sietske Klooster en Food Cabinet. Met de pop-up MelkSalon willen ze de dialoog aangaan over de betekenis van het product voor onze cultuur, omgeving, gezondheid en maatschappij.
Melkbar
De pop-up MelkSalon beschikt over een melkbar met elke week een menu van vijf andere volle melken uit heel Nederland. Melkmeisjes en melkjongens schenken een proeverij uit van verschillende melken. Ook kan bij de melk een gestoomd melkbroodje worden besteld met uitgemolken koe of grasvulling.
Activiteiten
Naast de melkbar staan er de hele maand april diverse activiteiten op het programma. Maak op dinsdag kennis met de melkwereld tijdens Milk Talks. In samenwerking met het Food Film Festival zijn er op donderdagavonden films te zien die de verschillende kanten van melk belichten. Leer in een workshop zelf melk verwerken onder begeleiding van ontwerper Lisette Bokma en schuif op vrijdagavonden aan bij de melkdiners o.l.v. chef Gilbert Kolff. Op de zaterdagen kan je de oude binnenstad verkennen tijdens de Old Amsterdam Milk Tour of op boerenbezoek gaan bij verschillende melkveehouders.
De meeste activiteiten zijn gratis, maar voor de vrijdagavonddiners en de MelkWegen excursies is een kaartje nodig.
Ontwerpsessies
Speciaal voor professionals uit de zuivelsector en de creatieve sector zijn er ontwerpsessies. In deze sessies wordt de zuivelsector op een ontwerpende manier onder de loep genomen en ontwikkel je toekomstscenario’s. Van het ontwerpen van een melkservies en een nieuw wereldberoemd oer-Hollands zuivelritueel, tot een nieuwe coöperatie en keten.
Kijk voor het volledige programma op Facebook of de website.
Opening: 14:00 op 1 april 2015
Openingstijden: 11:00-17:00 op woensdag t/m zondag
Toegangsprijs: Gratis, enkele activiteiten € 15,- en diners € 50,-
Fotocredits: MelkSalon
Dit artikel afdrukken
De pop-up MelkSalon is een tijdelijk proef- en ontwerplokaal dat consumenten, melkveehouders, zuivelverwerkers, ontwerpers en wetenschappers samenbrengt, om de waarde(n) van melk te verkennen. De pop-up MelkSalon is een initiatief van ontwerper Sietske Klooster en Food Cabinet. Met de pop-up MelkSalon willen ze de dialoog aangaan over de betekenis van het product voor onze cultuur, omgeving, gezondheid en maatschappij.
Melkbar
De pop-up MelkSalon beschikt over een melkbar met elke week een menu van vijf andere volle melken uit heel Nederland. Melkmeisjes en melkjongens schenken een proeverij uit van verschillende melken. Ook kan bij de melk een gestoomd melkbroodje worden besteld met uitgemolken koe of grasvulling.
Activiteiten
Naast de melkbar staan er de hele maand april diverse activiteiten op het programma. Maak op dinsdag kennis met de melkwereld tijdens Milk Talks. In samenwerking met het Food Film Festival zijn er op donderdagavonden films te zien die de verschillende kanten van melk belichten. Leer in een workshop zelf melk verwerken onder begeleiding van ontwerper Lisette Bokma en schuif op vrijdagavonden aan bij de melkdiners o.l.v. chef Gilbert Kolff. Op de zaterdagen kan je de oude binnenstad verkennen tijdens de Old Amsterdam Milk Tour of op boerenbezoek gaan bij verschillende melkveehouders.
De meeste activiteiten zijn gratis, maar voor de vrijdagavonddiners en de MelkWegen excursies is een kaartje nodig.
Ontwerpsessies
Speciaal voor professionals uit de zuivelsector en de creatieve sector zijn er ontwerpsessies. In deze sessies wordt de zuivelsector op een ontwerpende manier onder de loep genomen en ontwikkel je toekomstscenario’s. Van het ontwerpen van een melkservies en een nieuw wereldberoemd oer-Hollands zuivelritueel, tot een nieuwe coöperatie en keten.
Kijk voor het volledige programma op Facebook of de website.
Opening: 14:00 op 1 april 2015
Openingstijden: 11:00-17:00 op woensdag t/m zondag
Toegangsprijs: Gratis, enkele activiteiten € 15,- en diners € 50,-
Fotocredits: MelkSalon
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Sandra van Kampen ergert (op Facebook) zich een rotje aan de Melksalon: "Mijn irritatie zit hem in twee dingen: de commercieel gedreven vrijpartij tussen de in beter tijden kritische jongeren en een van de machtigste industrieën van NL. T zal de actievoerder in mij zijn die lijkt steeds fanatieker te worden. Als iedereen vrijt met iedereen houden we allemaal van elkaar en wordt aalles een gezellig grijs en blij feestje. En de soort bewustzijns- en smaak gedreven aanpak. We hebben nog twintig (?) jaar om de transitie te maken. We zetten te veel stappen achteruit voor mijn gevoel. Het is gewoon serieuze shit waar we mee te dealen hebben. Ik kan het woord dialoog niet meer horen."
Er zal met elkaar gesproken moeten worden èn vooral ook naar elkaar geluisterd. Maar inderdaad zonder elkaars schutkleuren aan te nemen. Pas vanuit de moed het (misschien wel radicaal) tegengestelde geluid binnen te laten komen worden we echt. En dan wordt het echt, het gesprek, de voortgang.
Kortom: we moeten constructief ruzie maken.