Marion Nestle meldde het gisteren uiterst kort en helder: pizza is in de VS voortaan officieel een groente. Of cartoonisten er niet een leuk plaatje bij konden bedenken. Sure!
Zo uit de moestuin: vers geplukte pizza!
Beelden zeggen dingen anders dan plaatjes. Janneke Hoeben - aka als @culistrator - en Mariëlle Bordewijk zullen de lezers van Foodlog voortaan regelmatig op Kijkvoer tracteren.
Beeldcredits: Janneke Hoeben
Dit artikel afdrukken
Beelden zeggen dingen anders dan plaatjes. Janneke Hoeben - aka als @culistrator - en Mariëlle Bordewijk zullen de lezers van Foodlog voortaan regelmatig op Kijkvoer tracteren.
Beeldcredits: Janneke Hoeben
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Nick @ is right.
Ik zal nooit vergeten, dat wij bij een vastgelegd menu in la douce France, een 'salade verte' (simpele groene bladsalade met wat olie, vinaigre) extra (!)bestelden, er van uitgaande dat die wel die bij het hoofdgerecht geserveerd zou worden.
Nee, die werd tot onze verwondering apart geserveerd. Is ca. 40 jaar terug.
En, wat niet meer passeert, aan tafel in een kom gemengd naar onze smaak, en dan op bord geserveerd. Dat waren nog eens tijden...
Ja, nu ik nog eens rondgoogle (deed het eerder ook, maar dan alleen op plaatjes en dan zie je dus 2 soorten groenten naast de aardappelen) geloof ik dat een van de two vegs traditioneel inderdaad gewoon aardappel was! Ik vond het eigenlijk altijd al zo onengels chique, twee groenten. Haha, niet dus. Is het gewoon een ordinair agv-tje!
Nou vind ik het voorbeeld van de “meat n two veg” niet zo geslaagd, vanwege de dubbelzinnige betekenis. Maar misschien daarom wel heel geslaagd? Ik twijfel. Het schijnt een traditioneel Engels gerecht te zijn. Oorspronkelijk aardappel en spruit. Vandaar.
Fiona Beckett heeft er een kookboekje over geschreven.
Op de voorpagina een appetijtelijke foto.
Zie:
http://www.amazon.co.uk/Meat-Two-Veg-Fiona-Beckett/dp/1904573541
Ja, lieverds, daarom schreef ik er ook "in Nederland" bij. :-)
Alleen dat het één van de twee groentens in "the meat and two vegs" zou zijn betwijfel ik hoor, Nick. Daar komen als vanzelfsprekend nog de aardappelen bij. Bij two veggies verwacht ik zoiets als worteltjes en erwtjes. En zo moeilijk is dat niet als je al je groenten uit blik haalt. :-)
René, ik herinner me de bediening in een Frans volksrestaurantje, ergens ten noorden van Parijs, nog maar een paar jaar terug. Welke groenten we wilden: "des haricots verts, de pommes vapeur ou ... des pâtes?" Het basisvoedsel aan tafel (de zetmeelbron) is er immers nog altijd brood, net zoals in Spanje en Italië. Dus zijn aardappels "garniture", "contorni". Bladgroente, sla, vormen een aparte gang op zichzelf, na de hoofdschotel, ofwel soms een voorgerecht (une salade verte)