wouter klootwijk

We worden niet duurzaam tussen nu en volgend jaar Kerst 87

We worden niet duurzaam tussen nu en volgend jaar Kerst

We worden niet duurzaam tussen nu en volgend jaar Kerst

Wouter Klootwijk reageerde eerder deze week op een oproep van de Europese voedingsmiddelenindustrie om ambitieuze klimaatdoelstellingen. Hij benoemt de tijdsschaal waarop we het tij kunnen keren scherp. Omdat het goed is het daar eens over te hebben,...

Nieuw rotvadermoment 50

Nieuw rotvadermoment

Nieuw rotvadermoment

We moeten minder meer eten. Dat regelt Danone, zegt Wouter Klootwijk. Maar wel klote dan, vindt hij.

De kruidenier heeft het gedaan 145

De kruidenier heeft het gedaan

De kruidenier heeft het gedaan

Er verschijnen boeken t├ęgen de supers. De Supermarktleugen is er zo eentje. Er lijkt nog meer op komst. Mailend daarover met Wouter Klootwijk noemde hij die publicaties 'elitaire coterietjes' en stuurde ons een column die begin deze maand verscheen...

Meevaller voor de feestdagen 36

Meevaller voor de feestdagen

Meevaller voor de feestdagen

Hij beloofde het hier en schreef erover in de NRC. Wouter Klootwijk probeerde namaakbeest van de Natuurvoedingswinkel en de Chinees.

Consumenten hebben het nakijken 49

Consumenten hebben het nakijken

Consumenten hebben het nakijken

Jongste nieuws over Stapel en de Vonk-affaire. Stapel heeft meer vervalst dan ooit eerder iemand in de wetenschap flikte. Let wel: in de zachte wetenschap. Daar kun je dat langer volhouden.

Tientje per kilo? 53

Tientje per kilo?

Tientje per kilo?

Het is leuk maar het is niet te begrijpen. Vanaf de langste dag van het jaar stunt Lidl een weekje met ondermeer twee boerenkazen. Leidse boerenkaas met komijn en Friese boerenkaas. Tien euro per kilo. Dat kan helemaal niet, daar kan geen boer...

Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood? 422

Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood?

Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood?

Meer dan honderd Nederlandse hoogleraren hebben een pamflet ondertekend waarvan een deel van de tekst vandaag in NRC-Handelsblad staat. Op een website, duurzameveeteelt.nl staat de hele tekst. De website noemt het een pleidooi voor duurzame...

Kukelekuuuuu 23

Kukelekuuuuu

Kukelekuuuuu

Op deze zwaarwichtige website over voedsel en wie de schuld heeft aan de ondergang van de mensheid, even iets hoogst onbelangrijks. Maar daaraan vooraf de sensationele onthulling van het wetenschappelijk bureau van de Dierenpartij, in de persoon van...

Blokker is de baas 19

Blokker is de baas

Blokker is de baas

Idealiseren en romantiseren van de kleine zelfstandige in de voedingsdetailhandel getuigt niet van kennis over de bedrijfjes. Het was ongelofelijk hard werken voor een heel klein inkomen. Maar je mist ze. De slager en de groenteboer en de eigenwijze...

Kletskoek over kletskoek 46

Kletskoek over kletskoek

Kletskoek over kletskoek

Will Jansen, hoofdredacteur Bouillon is een liefhebber van spookverhalen over voedsel. Hij vertelt in gezelschap en in stukjes graag hoe erg je dood gaat aan alles wat de voedingsindustrie aan stoffen gebruikt. Vertaalde een angstaanjagend boekje...

Geverfde drol 5

Geverfde drol

Geverfde drol

De interessante website Nieuwsgrazer, met voornamelijk agrarische onderwerpen, meldt dat Foodwatch (dat bestaat dus nog) onthult dat in runderknakworst van Unox kalkoen zit. Het is goed dat groot en meeslepend kond wordt gedaan van wat gewoonlijk in...

Winden 16

Winden

Winden

Van twee culinair publicisten is bekend dat ze winden laten. Ze hebben het zelf in de krant gezet. Johannes van Dam laat veel (of grote) winden van bonen en Janneke Vreugdenhil laat ze van aardperen, maar minder, zegt ze, dan mensen zeggen zoveel als...