Tijdens het evenement staat niet alleen de proeverij centraal, maar ook het verhaal achter originele chocolade.

‘Origin Chocolate’
Originele chocolade is gemaakt van cacaobonen uit één specifieke regio. De cacaosoort, de bodem, het klimaat en de vaardigheden van cacaoboeren bepalen voor de ruim de helft de kwaliteit van de chocolade. Een excellente chocolademaker weet de andere helft om te vormen tot een top-chocolade.

Programma
Tijdens het event vinden er allerlei activiteiten plaats zoals presentaties en proeverijen. Daarnaast kun je bij verschillende stands chocolade, drankjes, chocolade tapas en andere lekkernijen kopen. Nederlandse en internationale chocoladeproducenten zullen tijdens het event aanwezig zijn zodat je van alles kunt vragen over hun chocolade of over hun bedrijf. Op de website staat een uitgebreid programma.

Proeverijen
Tijdens de proeverijen kun je in de Speakers Hall, waar ruimte is voor 100 personen, presentaties van chocoladeproducenten en experts bijwonen en leer je van alles over originele chocolade. Je kunt chocolade proeven in combinatie met onder andere wijn, bier, rum en whisky. De proeverijen vinden plaats in 4 aparte ruimtes in de Marble Hall. Hiervoor kun je aan de balie in de Marble Hall een gratis ticket aanvragen. Deze zijn niet te reserveren. Als je wilt kun je meerdere proeverijen bijwonen, maar wees op tijd, want vol = vol! Voor speciale proeverijen moet je €4,50 betalen. Deze tickets kun je zowel via de website als bij de balie in de Marble Hall kopen.

Sprekers
In de Speakers Hall komen verschillende sprekers aan het woord, zoals:
- Bertil Akesson, oprichter van Akessons (Madagascar)
- Martin Christy, oprichter van Seventy% (Engeland)
- Clay Gordon, oprichter van The Chocolate Life (Amerika)
- Philipp Kauffmann, oprichter van Original Beans (Nederland)
- Anna Laven, senior adviseur op het gebied van duurzaame ontwikkeling bij Koninklijk Instituut voor de Tropen (Nederland)
- Maricel Presilla, oprichter van Gran Cacao Company en chef bij restaurant Cucharamama (Amerika)
- Jack Steijn & Caroline Lubbers, oprichters van Equipoise (Nederland)

Informatie
Adres: Koninklijk Instituut voor de Tropen, Mauritskade 63, 1092 AD Amsterdam
Tijden: 10.00 – 18.00 uur
Prijzen: €14,50 (volwassenen), €7 (kinderen 12-18j), €54 (groep 4 volwassenen), €40 (2 volwassenen en 2 kinderen); kinderen onder de 12 jaar gratis.

Zie de website van Origin Chocolate Event voor meer informatie en het bestellen van tickets.
Dit artikel afdrukken