Varkensvlees beleeft een comeback als langzaam gegaarde bil of nek. Verder moet in de horeca en catering alles nog puurder, eerlijker en lichter. Uit zijn niet-duurzame vis, ongezond snoep en additieven. Dat en meer blijkt uit een f&b-onderzoek van Misset Horeca.Misset Horeca vroeg 25 grote gastroketens naar de stijgers en dalers in hun assoritment. Het gaat om grote hotelketens, cateraars en restaurantketens uit de Misset Horeca Top 100.

Bubbels
De top-5 ‘must haves food’ wordt aangevoerd door varkensvlees. Niet als doorsnee schnitzel of balgehakt, maar als luxe gerecht met een ambachtelijke touch. Op de tweede plaats staat luxe brood. Op drie vinden we lichte salades, gevolgd door regionaal rundvlees en appeltaart.

Bij de top-5 van ‘must haves drank’ staan bubbels/Prosecco op één. Gevolgd door de gezonde cocktail, smoothie, betere koffie en vers sap. De Italiaanse keuken is het populairst. Gevolgd door Aziatisch/Japans en regionaal/biologisch.

Hotspots
Wat niet meer kan is niet-duurzame vis. Gevolgd door vette salades, gewone broodjes, mixdranken en digestieven.


bron: missethoreca
Dit artikel afdrukken