Productontwikkeling staat nooit stil en zo is er nu, als alternatief of als aanvulling op de bitterbal, de zalmbeignet. Het smakelijke krokant gefrituurde balletje werd ontwikkeld door cuisinier Robert Kranenborg in samenwerking met Nico Meijles van Patisserie Holtkamp in Amsterdam. Versvishandel Jan van As zorgt voor de distributie. “Bij de eerste hap is het even wennen”, zegt Kranenborg, “want de vulling is gemaakt op basis van aardappel. We hebben gekozen voor Bintjes die verrijkt worden met gerookte zalm van Zalmhuis Steur (een dochter van Van As, red.), mierikswortel en onder meer zeekraalcress (Salicornia cress) van Koppert Cress. Dat is een zoute en cress met een bite, eigenlijk de jonge fase van de zeekraal, en heeft een veel constantere kwaliteit dan reguliere zeekraal en is bovendien het hele jaar door goed verkrijgbaar.” In de monumentale winkel van Holtkamp aan de Vijzelstraat in Amsterdam (let op de Jugenstil-motieven uit de Amsterdamse School), werd – tussen prachtige taarten – door
Kranenborgs zalmbeignet wordt door Holtkamp gemaakt op de plek waar ook 2,5 miljoen van hun beroemde kroketten ieder jaar het levenslicht zien in Amsterdam Slotermeer. En nu maar afwachten of de beignet net zo aanslaat ...
bron: Bijzondere restaurants
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Lijkt me niks. Net als garnalenkroketten.
En Guilmarieke, je kunt erom lachen, maar ook in de belgische garnalenkroketten zit meer aardappel dan garnaal.
Guillaume. Hoezo is Kranenburg minder chique dan Kranenborg?;)
Kijk ! Daar moet ik nu om lachen:
1. "....de vulling is gemaakt op basis van aardappel. We hebben gekozen voor Bintjes die verrijkt worden met gerookte zalm van Zalmhuis Steur"
2. en we noemen het "Kranenborgs zalmbeignet"
3. 'Kranenburgs aardappelballen met zalmsmaak' klinkt waarschijnlijk niet chqiue genoeg...
('verrijken' is in keukentaal een duidelijk quotering voor toevoeging van een klein quantum)
En zo stamp je een hoop pataten, prakt er een kaviaareitje door.. et voilà !
Kranenborgs Kaviaar beignet !
Ik begrijp nu waarom er altijd zo verdomd weinig garnalen in hollandse garnalenkroketten zitte. Ze zijn 'verrijkt' !
Overigens kan nu iemand scoren met 'echte' zalmbeignets...