Achtergrond

dick veerman
reageer
 • Onderstaand berichtje vind ik uiterst boeiend. Biologische teelt die niet in de volle grond staat, mag niet biologisch heten. Is dat eigenlijk niet een beetje raar?

  Deze week is op de Proeftuin in Zwaagdijk de proef van start gegaan om de mogelijkheden na te gaan voor een extra duurzame teelt van tomaat, paprika en komkommer. De proef is een initiatief van de Stichting Pura Natura, waarin vernieuwende duurzame teelten in combinatie met moderne marketing worden nagestreefd.

  De stichting Pura Natura stelt zich ten doel om de teelt van vruchtgewassen in Nederland met moderne technologie duurzaam te innoveren met behoud van een redelijk ondernemersrendement

  De uitdagingen liggen vooral in het telen zonder gewasbeschermingsmiddelen en het volstaan met het gebruik van organische meststoffen. Dit laatste is lastig omdat met druppelbevloeiing wordt gewerkt waardoor de toediening van de meststoffen extra aandacht vraagt. Er is bewust gekozen om niet in de grond te telen. Er is daardoor geen sprake van teelt die valt onder het EKO-keurmerk. Stichting Pura Natura meent dat een niet-grondgebonden teelt een goed smakend, oergezond en uiterst duurzaam eindproduct niet in de weg hoeft te staan.

  De proef wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van The Greenery, Action Pearl Growers/United West Growers en Koppert Biological Systems en loopt gedurende het seizoen 2008.


  bron: Sichting Pura Natura met dank aan agriholland

reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.

gerelateerde berichten

Stoort een reactie je of staat de toon je niet aan?

sluit
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
De schrijver ontvangt jouw bericht per mail. De Foodlog-redactie krijgt een cc.

Stoort een reactie je of staat de toon je niet aan?

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.