imageHelp mij even, waar ging het ook alweer over ....... we waren toch te zwaarlijvig met zijn allen, paniek, hold the presses, bmi, kamervragen etc.etc.

Ben ik nu de weg kwijt of heb ik iets gemist de laatste dagen?

Nederlandse mannen horen bij de slankste in Europa. Het aantal zwaarlijvigen (body mass index boven 30) bedraagt in Nederland 7,9 procent, zo blijkt uit het Eurostat-jaarboek 2006/2007.

Overigens behoren de Nederlandse mannen in de categorie overgewicht (BMI 25.0 - 29.9) tot de Europese middenmoot. 4 op de tien mannen in Nederland heeft last van overgewicht. Laagvliegers in deze klasse zijn Letland en Estland, waar slechts 32 tot 33 procent last heeft van overgewicht. Bij Nederlandse vrouwen is het percentage met overgewicht 27,3 procent. Ook de vrouwen behoren daarmee tot de middenmoot. Frankrijk en Slowaakse vrouwen zijn het slankst: slechts 1 op de vijf vrouwen ‘lijdt’ aan overgewicht.

In de obesitas-ranking behoren Nederlandse vrouwen met 9,9 procent wel tot de laagvliegers in Europa. Slechts Franse en Italiaanse vrouwen scoren lager.

In Duitsland, Griekenland, Malta en het Verenigd Koninkrijk is zwaarlijvigheid en obesitas het wijdst verspreid. Ronduit schokkend zijn de percentages in de UK, waar 22,3 procent van de mannen en 23 procent van de vrouwen obees is.

bron: EVMI
Dit artikel afdrukken