De Italiaanse keuken is van alle niet-Nederlandse keukens favoriet bij Nederlanders. Na de Italiaanse keuken volgt de Indonesische keuken. De keuken uit overige Aziatische landen, zoals China en India, staat op een derde plaats. Dit blijkt uit het onderzoek `Ethnic Food in the Netherlands`, gehouden door de Rabobank.
In het supermarktkanaal maken Indonesische en Italiaanse producten het grootste deel van het segment `ethnisch voedsel`uit. Halal-producten zijn bezig aan een opmars, zo signaleren de onderzoekers. Met buitenlandse voedselproducten wordt een omzet van zo`n 2,7 miljard euro per jaar behaald. De onderzoekers voorspellen dat het segment de komende vijf jaar met 3,5% zal groeien.
bron: distrifood
Dit artikel afdrukken
bron: distrifood
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ja. Klopt, en herken ik me ook zelf in. Als derde ethnische keuken mag ik mij vermaken met de Duitse keuken. Eerst Mary Enig's verhaal over dierlijk vet lezen en dan los gaan met worsten en reuzel.