Macaroni en chili con carne zijn typisch Hollandse gerechten. Dat dénkt althans één op de tien Nederlanders.Consumenten weten niet meer wat de herkomst is van bepaalde gerechten. Dit komt volgens fabrikant Knorr - die onderzoek heeft laten uitvoeren naar internationale gerechten - , omdat ‘wereldgerechten’ helemaal zijn ingeburgerd.
Zo denken veel Nederlanders dat beef teriyaki Grieks is (moet zijn: Japans) en risotto Aziatisch (moet zijn: Italiaans).
Bijna tachtig procent van de Nederlanders eet tegenwoordig vaker internationaal dan vroeger als kind. Zestigplussers zijn meestal nog gehecht aan de vertrouwde maaltijd met aardappels, vlees en groenten.Jongeren onder de 30 verkiezen steeds vaker een buitenlands gerecht boven de Hollandse maaltijd. Ruim de helft van de Nederlanders (56%) onder de 50 jaar beschouwt pasta- en rijstmaaltijden als dagelijkse kost.
bron: EVMI
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Robin, 'Hollandse'keuken maakte in de tijd van die prachtige schilderijen gewoon deel uit van de 'Europese' culinaire traditie. Dankzij de komst van de Italiaanse handelshuizen naar Brugge, Gent, Antwerpen in de eeuwen daarvoor leerden we hier het goede eten ook waarderen ;-). Vandaar dat zere been.... gewoon een beetje een stokpaardje.
Gistermiddag terug uit 3weken Fankrijk.Kan nog aardige dingen zeggen hierover en wat ik hoorde van 2-Groothandels in Belgie.Vanavond.Ga zo met de 9.3o-uur boot naar Schiermonnikoog.
Die Italianen (althans mijn collegae van een groot pretpark nabij Parijs) zijn idd af en toe vreemd. Laten ze goede pesto overkomen (samen met citroenen, sinaasappelen en worst) gooien ze er room doorheen en doen ze het bij de allergoedkoopste huismerkpasta. De kookkunsten van de gemiddelde Italiaanse jongere valt ook overigens tegen. (ervanuit gaande dat mijn collegae representatief zijn). Uit een groep van 15 laten ze mij het eten maken. (deels luiheid, maar vooral omdat de meerderheid het gewoon ècht niet kan) Wel leuk overigens, die pastapartys om één uur 's nachts :)
Dat van die McDonalds in Italie snap ik niet: In Italie moet je echt zoeken daarna (Rome, Napoli en Firenze), in Parijs struikel je er over....
In Frankrijk is er zelfs een keten met alleen maar diepvriesmaaltijden. Nog nooit zo verbaasd geweest toen ik het zag. Over de Franse keuken in het algemeen kan ik weinig zeggen: daarvoor eet ik teveel Eurest en te weinig in restaurants (geldgebrek, vooral van vrienden)
Nee, dat bedoelde ik niet te vertellen, Dick. Maar het is wel waar ja. Twee-en-een-half jaar om precies te zijn. En nooit uitgekeken op het eten daar. Hooguit dat ik af en toe snakte naar een mooi stuk vlees: ik ben en blijf een rood-vlees-eter, maar dat maakte ik dan voor mijzelf in het weekend. Twee-en-een-half jaar lang door de week 2 keer per dag uit eten en echt nooit gedacht: "alweer chinees". Het is ook niet rijst-rijst-rijst. Nogmaals, de Chinese keuken is als "de Europese keuken": van Russisch tot Spaans en Italiaans tot Zweeds. Dat is zo divers, daar kun je niet snel op uitgekeken raken.
Iets vreselijks. Ik at zojuist macaroni. Franse. Pâtes d'Alsace. Avontuur, want ze zijn langer en dunner dan Nederlandse. En prima te eten, want ze zaten niet in een kartonnen doos.