Houd je van moestuinieren, maar heb je voordat je straks met eigen aardappelen, wortels en peulen kunt pronken nog wat hulp nodig? Al je AH Moestuintjes geplant, maar wil je er straks ook echt van eten? Wil je je plantjes de zomer doorhelpen?
Kom dan naar het spreekuur! Jonge (en oude) stadslandbouwers kunnen daar vragen stellen over alle aspecten rondom de teelt van hun eigen producten. De echte experts staan voor je klaar: de boeren in de Hoekse Waard.
Het spreekuur voor de stadslandbouwers is op zaterdag 2 mei 2015 vanaf 14.15 uur.

Landbouwmuseum Tiengemeten
Het Landbouwmuseum vertelt het verhaal over landbouw op Tiengemeten. Verhalen over het alledaagse leven op de boerderij, maar ook over de grote bedreigingen zoals de coloradokever en fytotera laten een fascinerend en onbekend beeld van Nederland zien. De tentoonstelling van 1900 tot 1960 laat zien dat hier heel wat nieuwe uitvindingen bij kwamen. Ontdek hoe de machines en werktuigen van toen in elkaar zitten en hoe ze werken.

Tentoonstelling Errepels, Terrow en Pee
Op 22 mei is de opening van de tentoonstelling Errepels, Terrow en Pee. Het Errepel jaarprogramma biedt in elk seizoen nieuwe workshops met de aardappel in de hoofdrol. De gidsen van het Landbouwmuseum weten uit eigen ervaring hoe het vroeger ging en nemen de bezoeker mee op een boeiende toer over ‘errepels’ (aardappelen), ‘terrow’ (tarwe) en ‘pee’ (suikerbieten) en nog veel meer gewassen die vanouds op onze akkers groeiden.

Meer informatie vind je op de website van het Landbouwmuseum.

Aanmelden voor het spreekuur voor stadslandbouwers kan via Eventbrite of stuur een email naar info@landbouwmuseumtiengemeten.nl

Let op: Het Landbouwmuseum ligt op natuureiland Tiengemeten. Je komt er met de pont. Die vertrekt elk uur op het hele uur vanaf de vaste wal in Nieuwendijk (met de auto over de A29, afslag Numansdorp- Zuid-Beijerland. Doorrijden tot je de borden naar de veerpont Tiengemeten ziet. Deze volgen tot in Nieuwendijk). Een kaartje voor de pont koop je in het Infopunt Nationaal Landschap Hoeksche Waard/Tiengemeten of in de kaartautomaat.

Kosten: volwassenen €4,50 en kinderen van 4 - 12 €1,50
Adres: Tiengemeten 19a - 3284 BE Zuid-Beijerland

Fotocredits: 'Lovely Potato', Pascal Terjan
Dit artikel afdrukken