image

Je ziet het om je heen gebeuren. Ik zou alles wel eens op een rij willen zien: watermomenten, koffie-, thee-, wijn-, frisdrank- en biermomenten? Dan krijgen we tenminste een echt gevoel voor de cijfers.

Europese consumenten drinken bij steeds meer gelegenheden frisdrank. Het aantal frisdrankmomenten in heel Europa zal stijgen van gemiddeld 905 per persoon in 2001 tot 1246 in 2011. In Groot-Brittannië hadden consumenten in 2006 gemiddeld 2,3 frisdrankmomenten per dag. Dit blijkt uit onderzoek van Datamonitor Koolzuurhoudende dranken
Het is de verwachting dat de consumptie van koolzuurhoudende dranken als totaal van de frisdrankconsumptie in Europa en Amerika met ongeveer 50% zal dalen. Daarentegen zal de inname van sappen en gezonde frisdranken toenemen. Als het gaat om koffieconsumptie dan is duidelijk dat Europeanen bereid zijn meer te betalen voor een kwalitatief goede kop koffie. Dit is te zien aan het aantal koffiegelegenheden die als paddestoelen uit de grond schieten.

koffiemomenten
Samen met de Zweden en Britten zijn Nederlanders de grootste koffiedrinkers van de wereld. Ongeveer vier keer per dag (2006) neemt de Nederlander de tijd voor een kop koffie. De Britten zijn nog steeds de grootste Europese theedrinkers, maar onderzoeksbureau Datamonitor verwacht dat koffie tussen 2006 en 2011 de rol van thee zal overnemen als moment van ontspanning.
Dit artikel afdrukken