In eerste instantie zeg ik....ga toch fietsen. Na het bezinken van de info is dit eigenlijk zo gek nog niet.
Hoewel, en dat is op persoonlijke titel, ik een beetje moe wordt van dat gescherm met topkoks.
Zo langzamerhand zijn er geen gewone koks meer in Nederland.Maar dat terzijde.

Kookland start landelijk met kant-en-klaarmaaltijden die via de brievenbus worden thuisbezorgd.
Initiatiefnemer en directeur is Ton Marsman, die eerder Conrad Nederland en web-fotoservice Webprint is gestart.
De thuisbezorg-maaltijdservice is bedoeld voor mensen die overdag werken en geen tijd of zin hebben om ’s avonds te koken.
De consument kan online bestellen, waarna het gewenste driegangenmenu in een pakketje wordt gedaan die vervolgens per post op de deurmat valt.

HPP
De maaltijd wordt gemaakt en daarna met behulp van koude pasteurisatietechniek (high pressure processing, oftewel HPP) geconserveerd.
"In samenwerking met technologieleverancier Promatec Food Ventures en het Deutsches Institut für Lebensmitteltechnik DIL is er in korte tijd veel bereikt", zegt Marsman.
Buiten de koelkast is een menu een dag houdbaar, in de koelkast maximaal vier dagen. Voor consumptie hoeft de consument de maaltijd alleen maar 10 minuten in warm water te doen.
Twentse topkoks
Er zijn op dit moment 6 verschillende gerechten die zelf zijn samen te stellen (voorgerecht, vlees- of visgerecht met pastasaus, groentegerecht, aardappel- en pastagerecht en/of nagerecht).
Marsman: "Al onze gerechten worden ambachtelijk en met gebruik van verse ingrediënten bereid door een aantal Twentse topkoks en worden dus niet fabrieksmatig geproduceerd."
Als de maaltijden maandag tot en met donderdag voor 13.30 uur besteld zijn, worden ze de volgende dag thuisbezorgd. Inclusief verzenden kost een maaltijd 14 euro 95. Op dit moment kan het bedrijf een paar honderd maaltijden per dag leveren.


bron: EVMI
Dit artikel afdrukken